Από τους Clash στους Gang of Four, από τους Cure στους Pixies, κι από εκεί στην κατηγορία των Fugazi και Jawbox. Πέρα από ονόματα που κάνουν το μάτι να παίζει, οι Les Savy Fav είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο χαρισματικές μπάντες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνδυάζοντας ενέργεια, έξυπνους στίχους και υπαρκτές μελωδίες.

Άλλοι θα το πουν post-punk, άλλοι art-punk, η ουσία είναι ότι δεν μπορείς παρά να κουνηθείς από την θέση σου με τους κιθαριστικούς ρυθμούς του Syd Butler, τη rhythm section των Seth Jabour και Harrison Haynes και τους καλοστημένους, ενδιαφέροντες, γεμάτους ζωντανές εικόνες στίχους που βγάζει με πάθος ο frontman Tim Harrington.

Nα σημειώσουμε και το γεγονός ότι οι Les Savy Fav αναζητούν για πρώτη φορά τη βοήθεια του γνωστού και μη εξαιρετέου indie παραγωγού Phil Ek (Built To Spill, Modest Mouse κ.α.), ο οποίος βάζει το χεράκι του στον ήχο, δίνοντάς του τα δικά του, γνωστά στοιχεία.

Αν εξαιρέσεις κάποιες μέτριες στιγμές, σαν το catchy αλλά ανέμπνευστο "Pills" (μας αρέσει όμως που ξεκινά από το -οργισμένο- "You and I, we were meant to be together" για να φτάσει στο "You and I, we are going down together"), αλλά και άλλα λιγότερο απαραίτητα κομμάτια όπως τα "Crawling Can Be Beautiful" και "Disco Drive", στο Go Forth θα βρείτε εκπληκτικές συνθέσεις, όπως το "The Slip", το χαμηλών τόνων "One to Three", πιο καθαρόαιμα pop κομμάτια σαν το "Tragic Monsters", αλλά και το κολλητικό, αλλά περίεργο (για την ιστορία που πλάθει κυρίως) "Adoptuction".

Γεμάτο εικόνες, στίχους που έχουν ή αποκτούν λόγο ύπαρξης ("What we don’t know could fill a truck... What we don’t know cannot hurt us"...) στο στόμα του Tim, σπειροειδείς μελωδίες, απόμακρα backgrounds και, όπως είπαμε post-punk ενέργεια, το Go Forth περιέχει ορισμένα κορυφαία tracks που αδυνατούν να αφήσουν τους περισσότερους ασυγκίνητους και ...στην καρέκλα. Προσθέστε και τη μελαγχολία που ξεφυτρώνει κατά ένα περίεργο τρόπο από την οργή και έχετε μια όσο το δυνατό πλήρη εικόνα για το Go Forth.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured