Tο τρίτο cd της τραγουδοποιού Jewel Kilcher το μόνο που δεν πρόκειται να κάνει είναι να αιφνιδιάσει τους fans της. Mε τη γνωστή ποπ ευαισθησία, αλλά όχι με την απλότητα, την αμεσότητα και τη φυσικότητα που χαρακτήριζε τις προηγούμενες δουλειές της, επανέρχεται τρία χρόνια μετά το Spirit.

Με την folk και country χροιά της Sheryl Crow, τις blues μεταγγίσεις (ιδιαίτερα στο "Do You Want to Play?") και λίγο από rock'n'roll προσπαθεί να δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα σε συνθέσεις όμως βεβιασμένες και άχρωμες. Ακόμα περισσότερο μας τα χαλάει όταν προσπαθεί να γίνει λιγότερο Bonnie Raitt και περισσότερο Janis Joplin σε κομμάτια όπως το "Love Me, Just Leave Me Alone".

Aλλά και οι απλοϊκοί στίχοι που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η θρησκεία και ο έρωτας, μάλλον επιφανειακά, δεν βοηθούν στο να μιλάμε για ένα επιτυχημένο, τρίτο (δύσκολο) album.

Αν επέμενε στην απλότητα και στην αμεσότητα της pop, που της πάει πολύ καλά και αν επέμενε λίγο περισσότερο στο υλικό της, ίσως να προέκυπτε κάτι καλύτερο, γιατί πραγματικά το αξίζει...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured