O κίνδυνος παρεξήγησης των I am Kloot όσον αφορά την ένταξη τους στο λεγόμενο “New Acoustic Movement” που ξεπήδησε φέτος από αυστηρά Ευρωπαϊκά τοπία, είναι μεγάλος και στην προσπάθεια τους τα μέλη του συγκροτήματος να αποστασιοποιηθούν, λένε και μερικές υπερβολές. Το ότι είναι Βρετανοί, είναι ένας πρόσθετος λόγος για να χάσουν τον έλεγχο όσον αφορά την εκμετάλλευση τους από τον Τύπο. Το γεγονός όμως που παραμένει και θα παραμένει για αρκετό καιρό, η μουσική αυτή καθ’εαυτή, είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα για το μήνυμα των I Am Kloot.

Kαι για να γίνουμε πιο σαφείς, ναι η μπάντα έχει χαμηλόφωνη παραγωγή, χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ακουστικές κιθάρες, και έχει μία χροιά που φωνάζει Simon & Garfunkel. Οι στίχοι όμως και ο λυρισμός είναι σε υψηλά επίπεδα και αυτό θα το διαπιστώσετε με ελάχιστα ακούσματα. Στο καλύτερο τραγούδι του δίσκου για παράδειγμα, στο Twist, ο John Bramwell, τραγουδιστής του group, φωνάζει “There’s blood on your legs, I love you”. Kάτι τέτοιο δεν θα έγραφαν ποτέ οι Turin Brakes φερειππείν.

Η παραγωγή του Natural History έγινε από τον Guy Gurvey των εξαιρετικών Elbow. To σύνολο του δίσκου αφήνει αρκετά ερωτηματικά και αναγκάζει τον ακροατή να επανέλθει για μεγαλύτερη ενασχόληση. Οι I Am Kloot έχουν κάτι ρεαλιστικό να πουν και διαλέγοντας τον χαμηλόφωνο τρόπο, ενισχύουν τη βαρύτητα των μηνυμάτων τους. Είναι ομολογουμένως μία πάγια τακτική που τις περισσότερες φορές αποδίδει καρπούς και έτσι γίνεται και στην περίπτωση αυτή. Εκτός του Twist, δύο ακόμα διαμάντια ακούν στα ονόματα “Morning Rain” και “86 TV’s”. To δεύτερο εκτοξεύει κεραυνούς για την μετριότητα και την χειραγώγηση που επιβάλλει η σύγχρονη τηλεόραση και το κάνει με έναν μελωδικό και παραπλανητικό τρόπο ταυτόχρονα.

To Natural History έχει διάχυτη την μελαγχολία, το φόβο, τα αξιόλογα ανθρώπινα συναισθήματα και κρύβει γενναίες δόσεις χιούμορ, κυρίως black. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το όνομα του group. Κloot στα Ολλανδικά σημαίνει όρχης (το θέτω αρκετά κομψά όπως καταλαβαίνετε). Όταν το group πήγε στην Ολλανδία φέτος το καλοκαίρι για μερικά φεστιβάλ, ο τύπος που τους περίμενε στο αεροδρόμιο κρατούσε ψηλά την κλασική ταμπέλα που έγραφε “I Am Kloot” και το συγκρότημα δεν του μιλούσε κρατώντας τον σε πλήρη αμηχανία διότι όλοι τον κοιτούσαν και γέλαγαν. Ακούστε την «Φυσική Ιστορία» των I Am Kloot και ετοιμαστείτε για ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Το ταλέντο στην συγγραφή και την ερμηνεία είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο και ανταμοίβεται αδρά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured