Εδώ και έξι χρόνια, από τότε που μας έδωσε ο Roger Sanchez την τελευταία του ολοκληρωμένη δουλειά πολλά και τίποτα έχουν αλλάξει στη dance μουσική. Διαφορετική η αντιμετώπιση των djs -σε πρώτο πλάνο, καθαρά, πλέον-, στάσιμο όμως το προβάδισμα της εύπεπτης house στο mainstream clubbing χώρο. Γνωρίζοντας καλά και τις δύο παραμέτρους, ο Roger Sanchez ισορροπεί εδώ και καιρό ανάμεσα στο ρόλο του DJ-star και της δημιουργικής, underground δύναμης, με έναν τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει.

Δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στην ευφορία του ανθεμικού track "Another Chance" που σάρωσε τα club το καλοκαίρι, στο garage θρίαμβο του "You Can't Change Me" με τα καταπληκτικά φωνητικά της N'Dea Davenport ή στο ξεσηκωτικό disco-funk του "Nothing To Prove" με τα φωνητικά της Sharleen Spiteri των Texas.

Με βάση την αγάπη του για τα νεϋορκέζικα grooves, τη funky house και τη disco, ο Roger Sanchez συνθέτει ένα πολυμορφικό χορευτικό album που κερδίζει χάρη στις επι μέρους ιδέες και τις λεπτομέρειες και όχι χάρη στο ζουμί του. Πότε 80's synth-pop, πότε P-funk, πότε ευφορικές κιθάρες, πότε disco μπάσα, πότε λατινοκαρναβαλικά μπιτάκια ("Partee"), κερδίζουν τις εντυπώσεις, χωρίς όμως ποτέ να εκπλήσσουν με την πρωτοτυπία τους. Πιο ενδιαφέρουσα όμως στιγμή είναι το "Leavin'", εκεί όπου ο Sanchez αφήνει τον εαυτό του για πρώτη φορά ελεύθερο και πειραματίζεται...

Το First Contact είναι ένα album με όλη τη σημασία της λέξης, ολοκληρωμένο και δουλεμένο και ό,τι πρέπει για τις ανέμελες, ηλιόλουστες βόλτες ή τα χορευτικά βραδάκια σε clubs. Σύντομη, η ημερομηνία λήξης; Σίγουρα... Αυτό όμως δεν στερεί από τον Sanchez τα συγχαρητήρια για έναν από τους πιο καλοφτιαγμένους dance δίσκους που ακούσαμε τελευταία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured