Οι Bonnevill αποτελούνται από ένα ζευγάρι ανθρώπων που μοιράζονται τρεις μεγάλες αγάπες της ζωής τους. Την μουσική, την ζωγραφική και τον κινηματογράφο. Εκείνος είναι ο Mick Turner και παίζει κιθάρα στους Dirty Three. Εκείνη είναι η Jessica Billey και παίζει κυρίως βιολί και λίγο πιάνο. Μαζί ηχογράφησαν στην Αυστραλία το «Pelican» για λογαριασμό της Series 7 της Bella Union. Μαζί έγραψαν τις εφτά μελωδίες, μαζί δημιούργησαν το όμορφο artwork.

Η μουσική των Bonnevill είναι δημιουργημένη με συναίσθημα και απευθύνεται σε ανθρώπους με συναίσθημα. Όπως και η μουσική των Dirty Three. Η σύγκριση με τις ηχογραφήσεις του group του Turner είναι κάτι που το «Pelican» δεν μπορεί να αποφύγει. Και εδώ είναι που οι Bonnevill χάνουν το παιχνίδι και φαντάζει, αυτό που πραγματικά είναι, ένα περιστασιακό side project. O Turner είναι πολύ πιο χαλαρός από ότι στους Dirty Three, ενώ σε αρκετά σημεία διακρίνονται στοιχεία αυτοσχεδιασμού και όχι συγκροτημένης σύνθεσης. Από την άλλη, ο Jessica Billey, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι Warren Ellis. Της λείπει η εκκεντρικότητα και η εκρηκτικότητα του Ellis.

Οι fans των The Dirty Three όμως ας πλησιάσουν. Ίσως να τους καλύψει για λίγο, έως την επόμενη κυκλοφορία του group. Ίσως όμως βέβαια να τους αγγίζει κάποια ευαίσθητη χορδή με αποτέλεσμα το «Pelican» να πάρει ισάξια θέση δίπλα στο «Ocean Songs».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured