Και πάνω που είχα αρχίσει να απελπίζομαι ο κακόμοιρος ο μουσικόφιλος ότι δεν είχα βρει ένα album που να με ξεσηκώνει πριν από την καλοκαιρινή μου έξοδο στα clubs της πόλης και των όποιων ελληνικών νησιών υποδεχτούν το κουρασμένο μυαλό και κορμί μου, να, φτάνει στο στερεοφωνικό μου το Rooty των Basement Jaxx. Ω ναι, το βρήκα το soundtrack των διακοπών! Αλλά τι είδους διακοπών όμως;

To περίφημο τρίπτυχο του Serge Gainsbourg το θυμάστε; Sea, Sex and Sun έλεγε ο θείος Serge. Το καλοκαίρι των Simon Ratcliffe και Felix Buxton απαιτεί Sex, Sex και άλλο Sex. Sex σκοτεινό, πρόστυχο και kinky, αναμένες υπάρξεις χωρίς αναστολές να ψάχνουν τον Romeo της μιας νύχτας, και όλα αυτά μέσα στην προκλητική φτήνια της γκλαμουριάς κάτω από discoμπάλες, μέσα σε βρώμικες τουαλέτες, κάτω από την επήρρεια Ε’s και ότι άλλο δεν θα συναντούσατε, ποτέ δεν ξέρεις όμως, αν αποφασίζατε να πάτε διακοπές στο Άγιο Όρος με τον πατήρ-Νεκτάριο.

Αν είστε πρωτάρηδες σε τέτοιες έξαλλες καταστάσεις, καταλαβαίνω ότι θα φοβάστε. Μην κολλάτε όμως. Πλησιάστε άφοβα. Το “Rooty” δεν δαγκώνει. Όσο και να φαίνεται έξω από τις ταπεινές συνήθειες σας και την φιλήσυχη ζωή σας, υπογράψατε και για τις ταυτότητες του Χριστόδουλου έμαθα, το “Rooty” θα σας πάρει από το χέρι απλά και μόνο για να διασκεδάσετε. Αυτό είναι και ο σκοπός του άλλωστε. Χαλαρώστε, βγάλτε την γραβάτα, καθαρίστε τα γυαλιά σας, και δείτε και ακούστε το όργιο που έστησαν οι φίλοι από το Brixton. Όμως εδώ δεν ισχύει ο κανόνας των «καθώς πρέπει» μαγαζιών. Εδώ μπορείτε και να αγγίξετε! Εφόσον το θελήσετε όμως βέβαια.

Δεν έχει και τόσο σημασία πόσοι και ποιοι σημαντικοί συμμετέχουν στο καλοκαιρινό όργιο των φίλων μας. Μην κολλάτε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Τα ονόματα δεν έχουν σημασία. Αυτό που μένει είναι αυτό που σου προσφέρουν, κάτι που δύσκολα θα το βρείτε αλλού. Ένα πακέτο μικρής διάρκειας βέβαια, ούτε 45 λεπτά, αλλά πνιγμένο σε ήχους, ιδέες, μουσικές εμπειρίες, και εκλεκτικό όσο το ντεμπούτο “Remedy”.

Είναι house ή techno; Είναι disco ή funk; Ή μήπως είναι ξεδιάντροπα pop; Όλα αυτά μαζί, αλλά πάνω από όλα είναι κυνικά sexy και απόλυτα χορευτικό! Και μου φτιάχνει το καλοκαίρι για τα καλά! Εσάς;

Ok εντάξει, σας καταλαβαίνω, καλά να περάσετε στις χριστιανικές κατασκηνώνεις της Αρχιεπισκοπής...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured