Η νοσταλγία είναι ίσως το δυνατότερο συναίσθημα, και από τα πλοκάμια της δεν φαίνεται να γλίτωσε ούτε ο Sven Vath που μe της συλλογή Retrospective αναπολεί το παρελθόν και συγκεκριμένα την περίοδο εκείνη, πίσω στις αρχές των 90s, που με τις κυκλοφορίες των Hearthouse και Eye-Q αλλά και του club Omen πρόσφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Όπως παραδέχεται και στο βιβλιαράκι του CD τότε περνούσε το στάδιο της μεγαλύτερης παραγωγικότητας του, ενώ στο Omen είχε βρει το δεύτερο σπίτι του. Το techno άλλωστε ήταν ακόμα κάτι το καινούργιο και εμπλουτίζοντάς το ο Vath με trance και ατμοσφαιρικά στοιχεία δημιούργησε ένα μελωδικό ιδίωμα που όμως δεν στερούνταν ρυθμού και έντασης. Είχε καταφέρει μάλιστα να υπερσκελίσει το ψυχρό γερμανικό ταμπεραμέντο του, δίνοντας μεγάλη βάση στην αρμονία και πείθοντας μας ότι το techno και τα παρεμφερή χορευτικά ιδιώματα δεν έχουν προορισμό μόνο τις πίστες των clubs.

Το Retrospective περιέχει κομμάτια που ηχογράφησε προσωπικά ο ίδιος ο Sven Vath ή συμμετέχοντας σε διάφορα projects (Barbarella, Astral Pilot) σε special edits και remixes. Έτσι βρίσκουμε τους “ύμνους” L’Esperanza, Ballet Fusion και An Accident in Paradise, μαζί με ενδιαφέροντα remix, όπως το Beauty and the Beast από τους Underworld. Επιπλέον περιέχονται και οι πιο δυσεύρετες αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες από τα projects του που προαναφέρθηκαν.

Καλά νέα λοιπόν τόσο για τους fans του Vath αφού τα κομμάτια δεν περιέχονται στις ήδη γνωστές original εκτελέσεις αλλά και για τους υπόλοιπους αφού τα remix στέκονται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα. O ήχος ακούγεται φρέσκος ακόμα και τώρα, σχεδόν μια δεκαετία μετά και επειδή εκτός των άλλων είναι γενικά δύσκολο να αντιστέκεσαι και στις νοσταλγικές διαθέσεις για τις οποίες λέγαμε, το Retrospective θα επισκέπτεται συχνά το cd μας αυτό το καλοκαίρι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured