Επιστροφή για την Janet Jackson σε αναγνωρίσιμους R&B και funk ήχους, με μία δόση φρεσκάδας από τους εν έτει 2001 κλώνους τους, αλλά και με τις disco αναμνήσεις, υπό τη μορφή samples που όλο και κάτι θυμίζουν. Η Janet ακούγεται άλλοτε disco και φανκάτη, άλλοτε χαμηλόφωνη και αισθησιακή. Το "Come on Get Up" με jungle ρυθμούς και ένα ζωντανό soul groove, το "You Ain't Right" που θυμίζει τις μέρες του Control, το ομότιτλο του δίσκου που μας θυμίζει Chic κτλ, μπαίνουν δίπλα σε αισθησιακές μπαλλάντες και ερωτικά καλέσματα.

Μπορεί το The Velvet Rope να έδειξε μια Janet ελαφρώς πιο ώριμη να πραγματεύεται θέματα όπως το AIDS ή ομοφοβία και η κακοποίηση, αλλά στα 73 λεπτά του "All For You", βρίσκουμε μια Janet σε μεγάλη φόρμα όσον αφορά στις σεξουαλικές τις διαθέσεις. Μέσα από τις funk, R&B και pop συνθέσεις της ακούμε μια Janet που ξεπερνά τα όρια του προκλητικού και περνά στο γήπεδο της τσόντας, πράγμα που από μόνο του φυσικά δεν συνεπάγεται κάτι αρνητικό. Το θέμα είναι να μην εξαντλείται εκεί. Στο "Would You Mind", την ακούμε να μας "τραγουδά": "And I'm gonna kiss you, suck you, taste you, ride you, feel you deep inside me ooh, I just wanna kiss you, suck you, taste you, ride you, feel you, make you come too"... 'The song ended and I never got to come - did you?', λέει στο τέλος... Στο "Love Scene (Ooh Baby)" μας λέει τι γίνεται ..."when you're fucking me".

Τα ρυθμικά κομμάτια που αναφέραμε στην αρχή, αλλά και κάποιες χαμηλόφωνες στιγμές ακούγονται ευχάριστα, όμως πίσω από τα γνωστά κόλπα της παραγωγής, πίσω από το funk ήχο, τα samples από τη disco περίοδο, πίσω από τα "αα" και τα "ου" δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι που να σου μείνει. Τα 73 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος είναι υπερβολικά πολλά για μια κυκλοφορία που, σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί, αλλά δεν μπορεί και να καυχιέται για το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πιο αδιάφορες της κυρίας Jackson.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured