Μάϊος 2001 και το καλοκαίρι είναι κοντά. Τα μυαλά μας παίρνουν αέρα, οι καρδιές χτυπούν γρηγορότερα και καμιά ζωντανή ψυχή δεν νομίζω οτι έχει και πολύ μυαλό, τέτοιες εποχές, να συγκεντρωθεί! Εγώ τουλάχιστον θα έπρεπε αλλά... λυπάμαι, δεν τα καταφέρνω! Έρχονται και οι Ash και μας αφήνουν το καινούργιο LP τους Free All Angels και άντε τώρα να βάλουμε κεφάλι κάτω.

Tρία χρόνια και μετά το αποτυχημένο ,κατά την γνώμη μου, Nu-Clear Sounds (πλην Jesus Says και Wild Surf) οι Ash παραδίδουν ενα LP που μυρίζει καλοκαίρι. Και πολύ ωραίο μάλιστα! Νεωτερισμοί δεν υπάρχουν, ο Tim Wheeler (κιθαρά-φωνητικά) επιστρέφει στην επιτυχημένη φόρμουλα του 1977, με παραγωγό άλλη μια φορά τον Owen Morris. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Φανταστείτε τους Nirvana να διασκευάζουν Beach Boys! Η επιρροή των Beach Boys είναι κάτι παράπανω απο εμφανής στο Free All Angels. Υπάρχει μάλιστα και ενα τραγούδι με τίτλο Pacific Palisades. Πιο Beach Boys απ’ αυτό...!

Ακούγοντας το Free All Angels δεν μπορούσε να μην μου έρθει στο μυαλο ο Joey Ramone(για τον οποίο οι Beach Boys ήταν κάτι παραπάνω απο επιρροή). Έτσι λοιπόν όλα τα γρήγορα κομμάτια αυτού του δίσκου ειναι πολύ απλά, γρήγορο, μελωδικό punk rock. Όσο για τα πιο αργά, ο Wheeler έχει φυτεμένους ποπ σπόρους στο λαιμό του και δεν κάνει τίποτα για να το κρύψει! Υπάρχουν πολλά κομμάτια σε αυτό το LP που θα «κολλήσετε» και θα ακούτε συνέχεια. Με πρώτο και καλύτερο το Burn Baby Burn που έρχεται να μας πεί οτι το καλοκαίρι είναι εδώ! Με ένα riff που θυμίζει το What s My Age Again των Blink182, το άκουσα 7 φορες κολλητά! Καθαρή αδρεναλίνη!

Μετά έχουμε τα Shining Light και Walking Barefoot, pop-punk ύμνους που, πιστέψτε με, δεν θα ακούσετε μόνο μια φορά! (ούτε οι γείτονες σας!). Πιο punk ακόμα τα Shark και World Domitation και το Submission που θυμίζει Primal Scream των αρχών `90 s. Σε πιο pop ρυθμούς βρίσκονται τα τραγούδια Candy (κατευθείαν απο τα `50’s), το Sometimes και το υπέροχο There`s a Star.

Kλείνοντας, αυτός ο δίσκος δεν είναι ούτε κάτι καινούργιο από τους Ash, ούτε θα φέρει καμία επανάσταση στην μουσική. Είναι σίγουρα όμως ένας από τους λίγους που θα ακούσετε τόσες πολλές φορές το καλοκαίρι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured