Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπήρξε μια αναβίωση των 80’s και πολλά βρετανικά κυρίως συγκροτήματα ακολούθησαν αυτή την αναβίωση ή άλλα που προϋπήρχαν έγιναν γνωστά..

Οι Ladytron που μας έρχονται από το Liverpool ξεκίνησαν πριν από 3 περίπου χρόνια και αρχικά έγιναν γνωστοί με το Single “She Took Her To A Movie” από ένα EP που είχε κυκλοφορήσει πριν ένα χρόνο. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική προσπάθεια είναι το 604 που περιέχει κομμάτια από τα ΕΡ που είχαν κυκλοφορήσει αλλά και νέα τραγούδια. Το 604 χαρακτηρίζεται ως ένας δίσκος ύμνος στη δεκαετία του ‘80, μετατρέποντας τους disco pop ρυθμούς του τότε, σε electro pop του 2000. Το 604 είναι δίσκος που απευθύνεται σε λάτρεις της Pop και της ανεμελιάς, είναι ένας δίσκος γεμάτος αναμνήσεις από άτομα που φαίνεται ότι έζησαν τα 80’s σε όλο το μεγαλείο τους και στους πιο γρήγορους ρυθμούς τους. Η επιτυχία των Ladytron είναι στο ότι καταφέρνουν να έχουν μία 80’s αισθητική χωρίς να γίνονται πιστά αντίγραφα των ειδώλων τους και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τις επιρροές τους από τα εφηβικά τους ακούσματα και να φτιάξουν έναν σύγχρονο δίσκο.

Οι λάτρεις των Laurie Anderson, Visage, Anne Clark και γιατί όχι και Kraftwerk θα λατρέψουν σίγουρα και το 604 που είναι η πιο ολοκληρωμένη δουλεία των τελευταίων ετών όσο αφορά την 80’s αναβίωση. Τα κορυφαία κομμάτια του δίσκου που ξεχωρίζουν από την πρώτη ακρόαση είναι το κυριολεκτικά “Discotraxx”, το ”Playgirl” και φυσικά το καταπληκτικό “She Took Her To A Movie”. Κάτι άλλο που σου τραβάει αμέσως τη προσοχή στο δίσκο είναι τα υπέροχα φωνητικά τους αλλά και τα σημεία που ακούγονται κάποια Βουλγάρικα της Mira Aroyo που έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία και προστέθηκε πρόσφατα στο line–up του group.

Δε ξέρω κατά πόσο η μουσική αυτή είναι προσιτή και κατά πόσο υπάρχει η διάθεση να ακουστεί αλλά το 604 αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την εισαγωγή σας στο κόσμο της χαράς και της ανεμελιάς, της πραγματικής Pop, που στη δεκαετία-ες που διανύουμε έχει πραγματικά χαθεί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured