Όπως είχαμε γράψει και στο live review των Flaming Stars, πριν από μερικές εβδομάδες, η αγγλική μπάντα είχε έτοιμο καινούργιο δίσκο, τον οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα. Το "A Walk On The Wired Side" είναι το πέμπτο LP τoυ αγαπημένου group και μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ακόμα και πριν να το ακούσουμε, ότι πρόκειται για κάτι αναμενόμενο, εύπεπτο και συγκινητικό. 

Βλέπετε, όταν είσαι μία garage μπάντα, οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις μπορεί μεν να είναι περιορισμένες, αλλά αυτό με τη σειρά του δε λέει απολύτως τίποτα. Το πρωτογενές rock'n'roll είναι εδώ και δεκαετίες κάτι το οποίο σεβόμαστε, αγαπάμε και αναζητούμε μέσα στο γενικότερο χαμό των νέων κυκλοφοριών που καταπιάνονται με πειραματισμούς, εξειδικεύσεις, αναζητήσεις σε αδιάβατα μονοπάτια και τελικά ακούσματα τα οποία ναι μεν μας ενδιαφέρουν, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν και σε δεύτερη μοίρα. Το κέφι και η ενέργεια που εκλύεται από ένα δίσκο σαν και αυτόν των Flaming Stars είναι κάτι που πολύ απλά έχουμε ανάγκη.

Μπορείτε λοιπόν πολύ εύκολα να καταλάβετε πως και στα 18 τραγούδια του δίσκου, βασιλεύουν οι άγριες κιθάρες (άλλοτε fuzz-αρισμένες, άλλοτε όχι), τα δυνατά drums, το φτηνιάρικο πληκτροφόρο όργανο και ο θόρυβος που αρμόζει σε μία τέτοια μπάντα. Μία μπάντα που εκτός όλων αυτών έχει στα συν της, ότι παίζει live στο studio και μεταφέρει έτσι την διάσημη live ενεργητικότητα της στο cd και στο βινύλιο. 

Η παγίδα βέβαια στην οποία μπορούν αρκετοί να πέσουν δεν είναι άλλη από την άκυρη σκέψη για έλλειψη της μελωδίας στα τραγούδια των Flaming Stars. Υπάρχουν αρκετά διαμαντάκια στο cd που, βγαλμένα τα περισσότερα από την πένα του μπροστάρη του group, Μax Decharne, μπορούν πολύ άνετα να σας προβληματίσουν καθώς σας διασκεδάζουν. Από αυτό μπορείτε να συμπεράνετε ότι οι τόνοι στο cd δεν είναι συνεχώς στα "κόκκινα". Υπάρχουν και οι στιγμές χαλάρωσης με τα "Absent without leave" (υπνωτικό και πανέμορφο), το "Some things you don't forget", "She says, she says" , "Out of the past" και μερικά ακόμα. Και εδώ που τα λέμε δεν μπορούσαν να λείπουν. Καλώς ή κακώς στο σπίτι μας δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να αναπαράγουμε την ένταση και την ζωντάνια ενός live όσο και αν το cd που παίζει στο stereo μας μπορεί να το επιδιώκει. 

Τo "A Walk on the wired side" υπόσχεται αρκετές ώρες χαλάρωσης (με την πνευματική έννοια), διασκέδασης, χορού και κεφιού. Μία πτυχή της μουσικής που τείνουμε να την ξεχάσουμε ενώ είναι τόσο, μα τόσο, σημαντική. Ο δίσκος των Flaming Stars είναι εξαιρετικός και τον συστήνω σε όλους. Θα διασκεδάσετε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured