Ας αρχίσουμε από τα θετικά. Ωραίο μωρό (στα 30 του, βέβαια)... 

Η δεύτερη βολή της "Βιταμίνας C" ή αλλιώς Colleen Fitzpatrick, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της bubble-pop που μπορεί κανείς πλέον να βρει εν αφθονία στην σκυλο-pop σκηνή της Ελλάδας, αλλά και στα διεθνή μηνο-χιτς (η λέξη 'μηνο-χιτς' χρησιμοποιείται όχι βεβαίως για να περιγράψει τα κομμάτια που παίζονται κατά κόρον από την εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού Θανάση Μήνα, αλλά για τις επιτυχίες που ταλαιπωρούν τα charts και τα απροειδοποίητα αυτιά μας για ένα περίπου μήνα και μετά χάνονται): Πλαστική ποπ ενορχήστρωση, sequencers, σύνθι, επεξεργασμένα φωνητικά ή, για να ακριβολογούμε, βοκοντέρια, αλλά και ακουστικές κιθάρες που και που για να 'θυμηθούμε' (;) το indie παρελθόν της. Τώρα, πως από το alt-rock κατέληξε στα γεράματα να συναγωνίζεται την Britney και την Christina είναι μια άλλη υπόθεση (και οι έφηβοι έχουν τα βίτσια τους, οπότε να ένα πιθανό target group). 

Έχουμε λοιπόν κομμάτια που έγραψε η C αλλά και άλλοι δημιουργοί και παραγωγοί, χωρίς όμως ούτε την έξαρση που είχε το ντεμπούτο της, δηλαδή το χιτάκι "Graduation (Friends Forever)". Μηχανική teen-pop, χειρότερη από της Christina και της Britney, η οποία μας αφήνει αδιάφορους -πλην δύο στιγμών. 

Η πρώτη είναι το "Sex Has Come Between Us", για τα προβλήματα μιας καλής φιλίας που μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό, όταν μια αποφράδα μέρα αποφασίζουν να ικανοποιήσουν ο ένας τον άλλον (το γνωστό και ως ...'φιλικό'). 

Η δεύτερη είναι η διασκευή στο κομμάτι των Waitresses "I Know What Boys Like", που μπορεί να είναι πιστή, αλλά έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να λύσει επιτέλους και τα χέρια των γυναικών (τα πτωχά δικά μας, τα έλυσε το 'What Women Want', τύφλα να 'χει ο καημένος ο Φρόυντ που πέθανε χωρίς να εξηγήσει το φαινόμενο γυναίκα). 

Αλλά για να μην είμαστε και αχάριστοι, προτιμούμε τις Spice Girls και Madonna στιγμές, παρά τις βουτιές στο ροκ (sic!) και την κρύα (όχι σαν είδος, αλλά έτσι όπως το αντιλαμβάνεται εδώ) electro-pop. Άλλωστε που θα ξαναβρούμε στίχους σαν τους ακόλουθους: "You are my hip-hopper / You are my heart stopper / You are my eye candy / You are my phat daddy"... Αντε συ ξεμπέρδευε…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured