Μια πενταετία έλειπε από τα δισκογραφικά δρώμενα η Enya και σίγουρα δεν περιμέναμε να αποζημιωθούμε με μόλις 35 λεπτά του γνωστού σύγχρονου μεσαίωνα και του κέλτικου μυστικισμού που μας έχει δωρίσει στο παρελθόν ο δεύτερος πιο εμπορικός καλλιτέχνης από την Ιρλανδία. 

Δεδομένου ότι η Enya δε βγαίνει σε περιοδεία, οι fans, θα λέγαμε με βεβαιότητα ότι, βρίσκονται σε μια συνεχή δίαιτα και περιμένουν τους δίσκους και μόνο για να ακούσουν τη μουσική της.

Να ήταν όμως τα 35 λεπτά το πρόβλημα εδώ, δεν θα μας πείραζε. Εκ πρώτης όψεως τα δικαιολογεί κανείς ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στον περφεξιονισμό που χαρακτηρίζει παραγωγή. 

Κατα τ'άλλα ο πλούσιος ήχος ενέχει αυτή την επική αίσθηση που θυμόμαστε, η new age, η παραδοσιακή ιρλανδική, η pop μουσική και τα αγγελικά και πολυεπίπεδα φωνητικά της Enya ανακατεύονται στο ίδιο χαρμάνι με μερικά γρηγοριανά περάσματα και 'ιερές' εκλάμψεις. 

Οι συνθέσεις και γενικότερα οι μουσικές ιδέες, όμως, μοιάζουν ανέμπνευστες και δυστυχώς το A Day Without Rain, μετά από κάποια ακούσματα στο τσακ αποφεύγει την αίσθηση του background music... Ας όψεται η ίδια η συναισθηματική φόρτιση της πίσω από μερικές μελωδίες (και όταν ανεβαίνουν οι τόνοι, αλλά και όταν τα πιο εσωστρεφή πονήματα σιγοτραγουδούνται στα ιρλανδικά και κοντά στο μικρόφωνο)...

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured