Ο Snowboy, πραγματικό όνομα Mark Cotgrove, αυτός ο τόσο σπουδαίος μουσικός, παραγωγός και dj με την τόσο εκλεκτική δισκοθήκη, μας παρουσιάζει το Hi-Hat Jazz Club, τις βραδιές που διοργανώνει με βάση το Λονδίνου και σε clubs όλου του κόσμου, με αυτή την συλλογή με τα δώδεκα κομμάτια χαρακτηριστικά του ύφους και των μουσικών τάσεων που επικρατούν. Και όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο πρόκειται για δώδεκα χορευτικούς Jazz δυναμίτες.

Καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα του είδους, αλλά με κύριο άξονα την latin jazz, o Snowboy μας προσφέρει μερικές καταπληκτικές συνθέσεις στις οποίες πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να παρασυρθεί στο χορό. Από τους βραζιλιάνικους ήχους του Pete Escovedo με το εξαιρετικό Cabo Frio, μέχρι το δαιμονιώδες hard bop του μεγάλου Horace Silver, και από την εκπληκτική φωνή της Dionne Warwick στο latin pop Caravan, μέχρι τους salsa πειραματισμούς του σπουδαίου Jazz πιανίστα Duke Pearson στο Upa Neguinha, μαζί βέβαια και με το υπέροχο περσινό single του ίδιου του Snowboy, Casa Frio.

Μουσικές συνθέσεις για την ψυχή και κυρίως για το σώμα, ικανές να μας μεταφέρουν από τα σκοτεινά μικρά clubs του Hi-Hat Jazz Club, σε άλλες, μακρινές γωνιές του πλανήτη, έστω και νοητικά για λίγες ώρες, όσο διαρκούν τα οργιώδη σαξόφωνα και ο οίστρος των κρουστών.

n8.gif (598 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured