Δεν γνώριζα πολλά για τους Satelights. Τι πολλά δηλαδή... Αγνοούσα την ύπαρξή τους γενικότερα, έτσι για να είμαι ειλικρινής. Και δεν βρήκα πολλά παραπάνω γι' αυτούς μετά τη βόλτα που έκανα στους ψηφιακούς διαδρόμους της Google, με αφορμή την κυκλοφορία του Strings + Sticks EP. Η σελίδα τους στο Facebook δίνει βέβαια κάποιες πληροφορίες, όπως π.χ. ότι είναι στην ουσία μετεξέλιξη ενός άλλου εγχώριου σχήματος, των Coastline Observatory, με τη προσθήκη ενός μέλους των Fingers Crossed. Καλή η πρώτη ύλη –σκέφτηκα– και συνέχισα έτσι την ανάγνωση, μαθαίνοντας λίγο αργότερα πως σκοπός τους είναι «to give Dave Grohl's Foo Fighters a run for their money». Εμφατικά λοιπόν θα πω ότι ο σκοπός επετεύχθη πανηγυρικά.

Είναι γεγονός πως δεν γίνεται να μη σου έρθουν στο μυαλό οι προαναφερθέντες κύριοι ακούγοντας το Strings + Sticks. Το δεύτερο κομμάτι του ΕΡ, για παράδειγμα, το “Part Of Me”, ηχεί σαν χαμένο ξαδερφάκι του "Monkey Wrench", με μια μικρή όμως αλλαγή κατεύθυνσης: από την in-your-face-φούρια εκείνου προς πιο μελωδικές γειτονιές. Πολύ δυνατό άκουσμα, σε κάνει να κουνάς ρυθμικά το πόδι και να χοροπηδάς στο δωμάτιο λες και είσαι ξανά 15 χρονών. Το “Restless” πάλι μοιάζει σαν outtake του ThereIsNothingLeftToLose, ενώ το εναρκτήριο “Today” θα ταίριαζε πιο πολύ στο ομώνυμο ντεμπούτο των Μαχητών του Φου.

Kι αν το πρώτο μισό του ΕΡ φέρνει στον νου τη μπάντα του Dave Grohl, στο δεύτερο ξεπηδάει μία ακόμα βασική επιρροή των Satelights, που ακούει στο όνομα των Biffy Clyro. Η εμπορική μεν, ενεργητική δε προσέγγιση των τελευταίων στον κιθαριστικό ήχο βρίσκεται παρούσα και στα τρία υπόλοιπα τραγούδια, με ένα ελαφρύ λοξοκοίταγμα προς Funeral For A Friend μεριά να γίνεται αισθητό στις πιο χαμηλότονες στιγμές, ας πούμε στο αποχαιρετιστήριο “Spares”.

Κατά συνέπεια το Strings + Sticks δεν προσφέρει κάτι το καινούργιο. Το ακριβώς αντίθετο, το δηλώνουν άλλωστε και οι ίδιοι οι Satelights. Τα καταφέρνει όμως περίφημα σε αυτό που έχει θέσει ως στόχο, προσφέροντας μισή ντουζίνα όμορφων, καλοπαιγμένων, μελωδικών μα και φουριόζικων κομματιών, ικανών να σας θυμίσουν γιατί αγαπάτε τις κιθάρες. Θα σας φέρουν πολλά κατά νου, δεν θα προκαλέσουν την έκπληξή σας σε κανένα σημείο, αλλά θα σας κρατήσουν καλή συντροφιά στα 22 λεπτά διάρκειας του EP. Ειλικρινείς προθέσεις, τίμιο παίξιμο και τραγουδοποιία που έχει ως αποτέλεσμα μερικά απολαυστικά ροκ τραγούδια, χωρίς προσδοκίες για κάτι παραπάνω.

 

{youtube}m0TMSpsFMZA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured