Εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι, οι Mary’s Flower Superhead έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα στιβαρό βιογραφικό στα 9 χρόνια της ύπαρξής τους: δύο κυκλοφορίες δίσκων, support σε σχήματα της τάξης των Placebo, Madrugada και Stereo MCs, αλλά και μια φήμη περί ζηλευτής απόδοσης επάνω στη σκηνή. Δεν έχει τύχει να τους παρακολουθήσω, συνήθως όμως όπου υπάρχει καπνός (και μάλιστα από διαφορετικές πηγές) συνήθως θα βρεις και μια φωτιά εκεί γύρω.

Η γραμμή την οποία ακολουθούσαν μέχρι τώρα μουσικά –και κρατούν και στο καινούριο τους EP– κατατάσσει τους Mary's Flower Superhead σε εκείνα τα γκρουπ που αγαπούν τις επιρροές τους και τις επιδεικνύουν περήφανα, προσπαθώντας να αναπαράγουν στις συνθέσεις τους τη συναισθηματική έκρηξη που βίωσαν κάποτε, όταν και συναντήθηκαν με τις αγαπημένες τους μπάντες. Η διαφορά είναι πως στο Digesting The Animal EP οι Mary's Flower Superhead παρουσιάζονται με μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και με την πρόθεση να προκαλέσουν τον χορό στους θαμώνες ενός indie bar, προσθέτοντας έτσι μερικά ακόμα «όπλα» για τις live εμφανίσεις τους. Έτσι, εκτός από τις γνωστές indie και post-punk αναφορές, εδώ φαίνεται να έχουν προσθέσει στο τσουκάλι και ονόματα συγκροτημάτων σαν τους !!! και τους Friendly Fires, αφήνοντας τις πιο funky εκφάνσεις της μουσικής αυτών να εισβάλλουν στο δικό τους «γήπεδο».

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που έχεις αρχίσει και διακρίνεις τις επιρροές στον ήχο τους, περνάς τα τραγούδια από μια πρώτη αλλά και μια δεύτερη ακρόαση και συνειδητοποιείς πως οι Θεσσαλονικείς δεν θυμίζουν απλά αρκετούς, μα ηχούν σαν κατώτερες εκδοχές αυτών –με τα τραγούδια να εξαντλούν τη δυναμική τους μετά τις πρώτες (λίγες) ακροάσεις. Λείπει δηλαδή η σπιρτάδα και η συνθετική τσαχπινιά που θα μπορούσαν να ανάγουν τα κομμάτια τους στο επίπεδο της ευφυούς αφομοίωσης των επιρροών και στη μετουσίωσή τους, κατόπιν, σε κάτι πιο δικό τους.

Κάπως έτσι μένουμε τελικά με ένα ΕΡ το οποίο έρχεται, κάθεται στο ηχοσύστημα μας για κάτι λιγότερο από 25 λεπτά και μας κάνει να συμφωνήσουμε ότι «ωραία μπάντα οι τάδε» ή «είδες κόσμο που έχουν επηρεάσει οι δείνα»: ακούμε τα τραγούδια ως συνοδευτικό ηχητικό συμπλήρωμα, μετά όμως δεν έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε για αυτά από ένα απλό «χμ, συμπαθητικό...». Κι έτσι, ενώ το Digesting The Animal δεν θα προξενήσει δυσφορία σε  κάποιον, εν τέλει δεν θα προκαλέσει ούτε το ενδιαφέρον του.


 

{youtube}7gFlHfPHBlM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured