Επρόκειτο για τον ορισμό του σύγχρονου super group (η φωνή των New Order μαζί με τον τύπο που έγραψε ΟΛΗ τη μουσική των Smiths, με έναν ήχο που φλέρταρε περισσότερο αυτόν των πρώην Joy Division), μόνο που δεν τα πήγαιναν καλά με τις συναυλίες κι έτσι εκτός ελαχίστων και όχι τόσο θριαμβευτικών εξαιρέσεων, οι Johnny Marr και Bernard Sumner παρέμειναν μία υπόθεση του studio. Μικρό το κακό αν η αξία των τραγουδιών είναι αυτή που κυριαρχεί στο τέλος της μέρας.

Έβγαλαν τρεις δίσκους με τον πρώτο ομώνυμο (με τη πολύτιμη βοήθεια του Neil Tennant σε καίρια σημεία) να παραμένει υπόδειγμα σύγχρονης pop με κάμποσα ηλεκτρονικά, το δεύτερο (Raise The Pressure, με εκτεταμένη συνεργασία από τον πρώην Kraftwerk, Karl Bartos) να πελαγοδρομεί ελαφρώς και τον τρίτο (Twisted Tenderness) να κινείται σε πιο rock μονοπάτια.

Εδώ θα βρείτε μαζεμένα τα καλύτερά τους και η επιλογή είναι όντως ενδεικτική ώστε να έχετε μία καλή γνωριμία με το κεφάλαιο Electronic, το οποίο μπορεί να ήταν μία καθαρά περιστασιακή περίπτωση, μας έδωσε όμως μερικά πανέμορφα τραγούδια τα οποία οι περισσότεροι θα έκαναν τα μύρια όσα για να τα έχουν συνθέσει.

Αν θέλετε να προχωρήσετε παραπέρα αρχίστε με το πρώτο τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured