Κοροϊδίες και ειρωνείες συνοδεύουν συνήθως τους P.O.D. (Payable On Death) ανάμεσα στους πιο ψαγμένους μουσικόφιλους, οι οποίοι είτε τους σνομπάρουν γιατί σε κάποια φάση ανακάλυψαν τον Χριστιανισμό και μας τα έπρηξαν λίγο με αυτόν, είτε λόγω της μεγάλης εμπορικής τους επιτυχίας.

Όπως όμως αποδεικνύει και το πέμπτο κατά σειρά album τους Testify, οι P.O.D. δεν είναι μία ακόμα μπάντα του πεταματού που έχει ανέβει στο τρένο του nu metal «τώρα που γυρίζει». Μπορεί να μην είναι πρωτοκλασάτο συγκρότημα και να παρακολουθεί παρά να δημιουργεί τις εξελίξεις, έχει όμως την ικανότητα να φτιάχνει εξαιρετικά πυροτεχνήματα, στην παράδοση των Rage Against The Machine (αλλά στο πιο pop), σαν το σαρωτικό “Lights Out”, το ανέλπιστα μελωδικό “On The Grind” ή τα “Sounds Like War” και “Mistakes & Glories”.

Το μόνιμο πρόβλημα των P.O.D. είναι ότι δεν είναι σε θέση να φτιάξουν ένα γερό σύνολο τραγουδιών. Όπως λοιπόν συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μέχρι τώρα albums τους, έτσι και το Testify αρχίζει να κάνει νερά από τη μέση και κάτω, χάνοντας ολοένα σε ενδιαφέρον όσο προχωράει προς το φινάλε. Κατοχυρώνει έτσι την εντύπωση ότι το κουαρτέτο από το San Diego είναι ένα group για το οποίο αξίζει να περιμένει κανείς ένα περιεκτικό best of, παρά να ασχολείται συστηματικά με τη δισκογραφία του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured