Η φίλτατος Mike Paradinas έχει προσφέρει φιλόξενη στέγη στην δικιά του Planet Mu σε ουκ ολίγους παραγωγούς από την χρυσή εποχή του hardcore. Έτσι μετά την κυκλοφορία του Bizzy B που ασχοληθήκαμε πρόσφατα, έχουμε εδώ μια δουλειά του DJ Hellfish του οποίου η δισκογραφική παρουσία ξεκινάει πίσω στις μεγάλες στιγμές της Moving Shadow. Έκτοτε, η δράση του δε σταμάτησε καθόλου, μια και από το '96 ο ίδιος λειτουργεί την εταιρία Deathchant και κυκλοφορεί κατά καιρούς δίσκους στη Mu. To One Man... είναι μια συλλογή από πρόσφατα singles, b-sides και remixes, συγκεντρωμένα όλα εδώ προς τέρψη των οπαδών του hardcore ήχου.

Βάζοντας το cd να παίξει, κανείς δεν περιμένει τίποτα άλλο από μουσική στην κόψη του ξυραφιού, με πολλά bpm και ντεσιμπέλ. Όντως έτσι είναι τα πράγματα, ακόμα και αν ο δίσκος ξεκινάει με αλα-Beastie Boys hip hop beats στο U Don't Quit, στην πορεία τα πράγματα σκληραίνουν και αγγίζουν το gabba. Εισαγωγές με κινηματογραφικούς διαλογους που σιγά σιγά χάνονται σε beats, τα οποία επιταχύνουν και δυναμώνουν, μπερδεύονται με breaks και καταλήγουν σε μεγαλοπρεπές hardcore techno, το ιδίωμα με το οποίο είναι ταυτισμένο και το όνομα του Hellfish. Τη στιγμή που οι περισσότεροι που ηχογραφούν στη Mu ψάχνονται σε διάφορες σκοτεινές και περίεργες κατευθύνσεις, ο Hellfish απλά προσθέτει 'γκάζια' και τα δίνει όλα σαν τον παλιό καλό καιρό.

Αν ψάξουμε για αρνητικά σημεία στη κυκλοφορία αυτή θα καταλήξουμε σε δύο. Πρώτων τα κομμάτια μοιάζουν σκόρπια και ασύνδετα (λογικό μια και πρακτικά πρόκειται για συλλογή) και δεύτερον το ότι απολύτως τίποτα δεν προδίδει ότι η κυκλοφορία αυτή ανήκει στο 2005 και όχι στα 90s. Κανένα από αυτά τα δυο στοιχεία βέβαια δε θα ενοχλήσει τους οπαδούς του ήχου, οι οποίοι θα βρουν μια καλή αφορμή για να στήσουν άλλο ένα hardcore party.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured