Γερμανική bossa nova; Ναι, ξέρω, θα μου πείτε για το άλλο με τον Τοτό, αλλά έχω κι ένα καλύτερο: Κομμάτι bossa nova με θέμα την καταιγίδα τί σας λέει;

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, το Suburban Shore δεν είναι μια πιστή μεταφορά του πνεύματος των Gilberto Gil, Tom Ze εν έτει 2004, αν και δεν λείπουν οι αναφορές-κράχτες που δείχνουν να έχουν γραφτεί μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Κάτι σκόρπιες shoegazer κιθάρες, κάτι κύματα θορύβου, κάτι αλά Tortoise πειράματα δείχνουν να μας μπερδεύουν αρκετά, αλλά τελικά -αν τα συνηθίσεις- εκείνα είναι που δίνουν το αλάτι στο άλμπουμ.

Ένας ακόμα bossa-nova δίσκος - ύμνος στη ραστώνη σε γερμανική γλώσσα δεν θα είχε και πολλά να μας πει. Οι σκοτεινές κι αφηρημένες (ποστροκίζουσες) ατμόσφαιρες που παρεμβάλλονται από το πουθενά είναι εκείνες που κάνουν το πείραμα μοναδικό και σε στιγμές αρκετά ενδιαφέρον: Σαν καταρρακτώδης βροχή εν μέσω καλοκαιρινής ξάπλας.

Όπως και να 'χει, ο Γερμανός τραγουδιστής Henning Fritzenwalder (που πολύ θα ήθελε να είναι ο Joao Gilberto) και το ηλεκτρονικό duo από τη Washington, Chessie, ξέρουν καλά να παίζουν, μια πιστά, μια αποδομητικά το παιχνίδι αυτό και το αποτέλεσμα σε κρατάει σταθερό ακροατή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured