Τι κοινό έχει το Βερολίνο με το Μάντσεστερ; Σίγουρα μουντό καιρό και βιομηχανικά τοπία. Επίσης είναι από κοινού η έδρα της City Centre Offices, γεγονός το οποίο σίγουρα έχει να κάνει και με τα προηγούμενα δυο. Ο λόγος είναι βέβαια ότι οι κυκλοφορίες της παραπέμπουν σε ανάλογες εικόνες και όσο και αν βρισκόμαστε κάτω από τον καταγάλανο Αττικό ουρανό (τρόπος του λέγειν) δύσκολα αντιστεκόμαστε στις μελαγχολικές διαδρομές της. Για του λόγου το αληθές με μια σύντομη αναδρομή στις προηγούμενες κυκλοφορίες της συναντάμε τις πανέμορφες κυκλοφορίες του Ulrich Schnauss του Christien Kleine.

O Donato αν και νέο όνομα στην City Centre, ακολουθεί πιστά τα βήματα των συναδέλφων του, τουλάχιστον ως προς το ονειρικό κλίμα, γιατί ως προς την τεχνική ο κύριος Wharton αρέσκεται να παίζει περισσότερο με το software του laptop του, γεμίζοντας τη μουσική του με θραύσματα ήχων και θορύβους.

Τα μουντά ηχοχρώματά του συντίθενται από ambient ηλεκτρονικούς ήχους σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα όπως το πιάνο και η κιθάρα. Οι αρμονίες διαδέχονται η μια την άλλη σε χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να μπλέκουν μεταξύ τους, σε ένα έντονα συναισθηματικό κινηματογραφικό τοπίο. Το μόνο μεμπτό είναι ότι αντίθετα με τους προαναφερθέντες μουσικούς της City Centre Offices, ο Donato σε στιγμές χάνεται στις ambient περιπλανήσεις του και δεν καταφέρνει να κρατήσει τον ακροατή προσηλωμένο και στα 50 λεπτά του Trabanten.

Δεν λείπουν όμως και οι ευφάνταστες στιγμές, όπως το Is that why yr still on earth όπου ο Donato δίνει το προσωπικό του status quo μέσα από διάφορες ατάκες που έχει συγκεντρώσει σε μορφή κολάζ, ή τα debris και terminus που συνοδεύονται οπτικά από δυο φιλμάκια της δεσποινίδος Anita Maria Leib που έντυσε την μουσική του Donato με εικόνες από χιονισμένες βουνοκορφές.

Οι ανυπόμονοι ακροατές μάλλον πρέπει να μείνουν μακριά από τον Donato Wharton και πιθανόν και από τον υπόλοιπό κατάλογο της City Centre Offices. Οι υπόλοιποι όμως, θα βρουν πλούσιο υλικό για νοητά ταξίδια και daydreams … σαν και αυτά που μας σώζουν από την καθημερινή ισοπεδωτική μονοτονία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured