Υπάρχει χώρος στην ποπ μουσική για διαταραγμένες προσωπικότητες σαν αυτή του Ben Jacobs ή αλλιώς Max Tundra; Γιατί όχι θα πείτε, άλλωστε καλλιτέχνες σαν και αυτόν είναι που φέρνουν φρέσκιες ιδέες στην μουσική και μας αναζωογονούν το γενικότερο ενδιαφέρον.

Το χαρακτηρίσαμε ποπ, αν και το Mastered by Guy at the Exchange βρίσκεται πολύ μακριά από την στεγανή μορφή της ποπ που έχουμε συνηθίσει. Αντίθετα ακολουθεί μια πιο ελεύθερη κατεύθυνση, σαν αυτή που ενστερνίζονται καλλιτέχνες όπως ο Beck, ο Cornelius, ή ακόμα και ο ίδιος ο Prince στις παλιότερες ένδοξες στιγμές του. Συνδυάζοντας μάλιστα ότι ο Ben Jacobs διαθέτει άρτια γνώση της τεχνολογίας, η κατάληξη είναι η αναμενόμενη: Ένα πολύχρωμο κολάζ ρυθμών και ήχων που η γκάμα τους επεκτείνεται δυσανάλογα με τη διάρκεια του δίσκου, που δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά.

Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι σε αυτή την ηλεκτρονική πανδαισία συνδυάζει και έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό φυσικών οργάνων, γίνεται πασιφανές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κατηγοριοποίησης της μουσικής του Max Tundra είναι μάλλον άστοχη. Το κάθε κομμάτι έχει και τη δικιά του περιπετειώδη εξέλιξη, όπως το Cabasa που μετά την minimal techno εισαγωγή καταλήγει σε ένα 50s piano solo ή ακόμα το Hilted που ξεκινάει με μια σειρά από computer bleeps για να καταλήξει σε ένα γνώριμο guitar pop track. Αυτό το φλερτ με πιο accessible μονοπάτια γίνεται ορατό τόσο στο single Lysine, όσο και στο υπόλοιπο δίσκο, και εντείνεται από την σχεδόν καθολική χρήση φωνητικών.

Αυτό είναι και το νέο χαρακτηριστικό του ήχου του Max Tundra, ο οποίος πλέον χρησιμοποιεί χωρίς φειδώ τόσο ην δική του φωνή, όσο και της αδερφής του Becky, την οποία δείχνε να έχει μπάσει για τα καλά στο 'κόλπο'. Τελικά το κόλπο αυτό πετυχαίνει και το Mastered by Guy... παρ' όλη την πολυμορφία και τα άπειρα snapshots της αχαλιναγώγητης φαντασίας του Max Tundra, δείχνει δεμένο και διατηρεί ψηλά το ενδιαφέρον σε όλη του τη διάρκεια. Αν κερδίσει μάλιστα και το airplay που του αρμόζει δεν αποκλείεται να δούμε τον Max Tundra σύντομα να φλερτάρει με το roster των εναλλακτικών stars!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured