Ξεκίνησε την καριέρα της ως προστατευόμενη του Dr. Dre, έφυγε από την "προστασία" του και επέστρεψε στο τρίτο της άλμπουμ στην (μερική) βοήθειά του.

Η Eve προβάλλει το πρότυπο του γυναικείου Dr.Dre, είναι μια "ανεξάρτητη" γυναίκα, με όσα καλά και άσχημα εμπεριέχει ο όρος, τουλάχιστον όπως τον αντιλαμβάνεται και τον χρησιμοποιεί. Περήφανη, δυναμική, φτύνει κατάμουτρα τον "πρώην" και άλλα τινά εκτονωτικά. Το έντονο σεξουαλικό στοιχείο που βρίσκουμε στην πλειοψηφία των συναδέλφων της εκ του mainstream hip hop χώρου, εδώ απουσιάζει.

Πάντως η παραγωγή τόσο του Dre, όσο και των Swizz Beatz και Irv Gotti είναι πολύ καλή, αν και μάλλον επαναλαμβάνει προηγηθέντα μοτίβα και ιδέες. Rap, R&B και soul, με τα σύνθι και τις κιθάρες να φτιάχνουν τη βάση και κάποια μικροστοιχεία να κάνουν τη διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι.

Highlight είναι σαφώς το radio-friendly ντουέτο με την Alicia Keys "Gangsta Lovin'" και το γνωστό "Let Me Blow Ya Mind" που υπήρχε σε μερικές (δεύτερες) εκδόσεις του πρηγούμενου album "Scorpion", κι εδώ κυκλοφορεί πλέον κανονικά.

Κάποιες ισπανικές κιθάρες στο "Let This Go", υπνωτικά στρώματα στο "Figure You Out", μια δόση από το funk του Prince στο "Irresistible Chick" βάζουν το απαραίτητο αλατάκι, αλλά στο σύνολό του είναι ένα album που δεν αγωνιά για να ξεφύγει από τα αναμενόμενα και τα συνηθισμένα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured