Δημιούργησαν μερικά από τα πιο διασκεδαστικά easy-listening alt-tunes των 90s. Eπιτηδευμένα ear-pleasing, καρτουνίστικα "άγρια", στυλάτα, χιουμοριστικά, τα hits των Fun Lovin' Criminals μοιάζουν ορισμένες φορές με επαναλαμβανόμενο αστείο, αλλά όλο και κάποια ιδέα θα πετάξουν, όλο και κάποιον θα σαμπλάρουν, όλο και κάτι έξυπνο θα πουν και θα τη γλιτώσουν.

Από αυτή την άποψη, και ας είναι πρόωρο, το Bag of Hits αποκαθιστά την εικόνα του "so-so" που κάθε album μας άφηνε. Μαζεύει τις έξυπνες ιδέες, αλλά παράλληλα υπενθυμίζει στους νεϋορκέζους ότι θα χρειαστεί να ζοριστούν παραπάνω την επόμενη φορά, για να μην αποτελέσει αυτό το πρόωρο greatest hits και την ταφόπλακά της καριέρας τους.

Πάντως εδώ θα βρούμε όλα όσα θυμόμαστε: Από τα hits του Come Finds Yourself (King of New York, Fun Lovin' Criminal, Scooby Snacks) ως τις lounge-hop διασκευές τους, ιδιαίτερα την ανέμπνευστη και άψυχη στο "We Have All The Time in The World".

Ω ναι... Το πανέξυπνο "Big Night Out" είναι εδώ, το Sa(n)tan-ικό "Loco" επίσης, ο φόρος τιμής στον Barry White ("Love Unlimited"), το μήνυμά τους ενάντια στην ομοφοβία με τίτλο "Bump", που έχει και τον γνωστό στίχο ("I met the finest girl of my life at Gay Night... it's so right, don't be uptight").

Η καρικατούρα αυτή παίρνει λίγο πιο χορευτικές διαστάσεις στο δεύτερο cd που συνοδεύει την limited-edition έκδοση, κάποιες φορές διακριτικές, όπως στο "Loco", αλλά πολλές φορές παρεμβατικές χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση. Έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα μικρό δωράκι και μόνο, αφού οι πρώτες εκτελέσεις σπάνια χάνουν μ'αυτούς. Το fusion rock, rap, soul και lounge τους αναπνέει καλύτερα αυθεντικό. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα.

Πήραμε ένα κουβανέζικο πούρο, στρογγυλοκαθήσαμε, κοιτάξαμε τα φώτα της πόλης από το παράθυρο... Οι εικόνες ήρθαν μόνες τους και πολλαπλασίασαν αυτές της νεκρής πόλης. Τα κλασικά samples και η lounge πλευρά του gangster μας έφεραν κάπου αλλού. Δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ο στυλιστικός χαρακτήρας του εδώ... Cool...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured