Μπορεί να άργησε λίγο να πέσει στα χέρια μας αλλά θα ήταν λάθος να περάσει απαρατήρητο. Άλλωστε η σύγχρονη soul των Beatless (πραγματικά ευφάνταστο όνομα) έχει και την διαχρονικότητα της, αλλά και την πρέπουσα βαρύτητα ώστε να κάνει τις ανάλογες επισκέψεις στο cd-player μας.

Προερχόμενοι από την πολυσυλλεκτική μουσική κοινότητα του Λονδίνου, οι δυο DJs (Paul Martin & Alex Attias) που βρίσκονται πίσω από τους Beatless, δείχνουν ξεκάθαρα την αγάπη τους για την μαύρη μουσική, σε όλο της το φάσμα, από τον Marvin Gaye μέχρι τον Chuck D.

Το Life Mirrors είναι γεμάτο από tracks σύγχρονης soul, εμπλουτισμένης με ηλεκτρονικά beats και φωνητικά από μια πλειάδα προσκεκλημένων. Ρυθμικά κινείται τόσο σε αισθαντικά downtempo μονοπάτια (The Truth, Southern Breeze) έως και σε πιο dance περιοχές (Anaconda, Revival) που αγγίζουν τα όρια των clubs, χωρίς να παραλείπονται και κάποιες hip hop στάσεις (Dominant, Rock On).

Ρίχνοντας μια ματιά στα βιογραφικά των Beatless παρατηρούμε ότι ο Paul Martin συνδιευθύνει την Talkin’ Loud, ενώ και ο Attias έχει βάλει το χεράκι του σε ουκ ολίγα μουσικά projects. Αυτήν την εμπειρία τους προδίδει και η πολύ καλή παραγωγή του Life Mirrors.

Επειδή όμως δύσκολα τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια, το επίπεδο του Life Mirrors δεν κρατιέται το ίδιο ψηλά σε όλα τα tracks, οπότε δεν αποφεύγονται κάποιες ανούσιες καλογυαλισμένες lounge στιγμές. Άλλωστε από αυτό το στυλ της μουσικής, έχουν περάσει ουκ ολίγοι τα τελευταία χρόνια, οπότε για να ξεχωρίσεις από τον σωρό χρειάζεται μια παραπάνω προσπάθεια.

Μπορεί εν τέλει οι Beatless να μην κάνουν το μεγάλο αυτό βήμα, αλλά σίγουρα αρκετά από τα tracks του Life Mirrors θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον, χωρίς να αποκλείεται να βρεθούν στα sets τύπων σαν τους Kruder&Dorfmeister, Jazzanova, Snowboy ή ακόμα στο tracklist συλλογών όπως της πολύ καλής σειράς The New Latinaires που επιμελείται η εταιρία που στεγάζει τους Beatless, ή εκλεκτική Ubiquity.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured