Oι Rob Swift, Mista Sinista, Roc Raida και Total Eclipse εκπροσωπούν τη χορευτική, entertaining πλευρά του hip hop. Το κουαρτέτο λατρεύει το ρυθμό πάνω απ' όλα, τα breakbeats, τα scratches. Βρίσκεται χρόνια πίσω σαν μουσική άποψη, ήχος, μην κρύβοντας την αγάπη του για το old school hip hop και τους εκ των βασικών πρωταγωνιστών του, τα πλατώ.

Αυτή είναι η δεύτερη κυκλοφορία τους που αποδεικνύει ότι εκτός από καλοί μαθητές και νοσταλγοί, είναι και αξιόλογοι δάσκαλοι. Η ικανότητά τους στα πικάπ, το παλιομοδίτικο κλίμα, η επικέντρωση περισσότερο στη μουσική και την τέχνη του DJ, παρά στον MC (περιττό να πούμε ότι η έννοια sample τους είναι σχεδόν άγνωστη) είναι έκδηλα και στο νέο τους album.

Στην παλέττα αυτή όμως συνεισφέρουν τα μέγιστα και ουκ ολίγοι και κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητοι προσκεκλημένοι. Βγάζοντας έξω την -για το κλίμα του album- ξεκάρφωτη, μα αβανταδόρικη εμφάνιση των Linkin Park, έχουμε αυτή του Everlast στο "B-Boy Punk Tock 2001", του Dan the Automator στο "X-ecutioners (Theme) Song", του DJ Premier στο "Premier's Xecution", αλλά κι αυτές των Pharoah Monche, Xzinit και Inspectah Dek στο "Y'all know the Name". Σημειώνουμε επίσης κομμάτια όπως τα "3 Boroughs", "Feel the Bass", "X-ecutioners Scratch", αλλά και το ανανεωμένο "Genious of Love" (Tom Tom Club) με το Motown αρωμά του.

Συμπέρασμα; Ένα χορταστικό χορευτικό hip-hop album. Τίποτα λιγότερο, βέβαια, τίποτα περισσότερο...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured