Γνωστός o σκηνοθέτης Cameron Crowe για την ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των κομματιών για soundtrack των ταινιών του, συνέλλεξε και πάλι καλή μουσική για την επένδυση του νέου του film Vanilla Sky. Κομμάτια των Radiohead, R.E.M., Red House Painters, Jeff Buckley, Sigur Ros και Chemical Brothers, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν το καλαίσθητο κριτήριό του.

Πολλά βέβαια από τα κομμάτια είναι πασίγνωστα. Οι Radiohead εκπροσωπούνται με το "Everything in It's Right Place" από το Kid A, ο Buckley με το "Last Goodbye" από το κλασικό πλέον Grace, οι Chemical Brothers με το παλιό καλό 'Where Do I Begin', όπου ακούμε τη φωνή της αγαπημένης Beth Orton, ενώ η πιο ...electronica πλευρά εκπροσωπείται και από τους Leftfield και το "Afrika Shox".

Προσθέστε μια δόση νοσταλγίας από τους Red House Painters στο 'Have You Forgotten' και ένα από τα γνωστά ταξίδια των Sigur Ros, μια έξυπνη επιλογή, το 'Porpoise Song', το θέμα του ψυχεδελικού φιλμ των Monkees από το 1968, 'Head', αλλά και classics από τον Bob Dylan ('Fourth Time Around') και Peter Gabriel (το 'Solsbury Hill' remastered), και έχετε το μεγαλύτερο και γνώριμο μουσικά μεγαλύτερο μέρος του soundtrack.

Αγαπημένα κομμάτια, αν και ατάκτως μαζεμένα και ριγμένα, αλλά όπως και να 'χει, η έκπληξη δεν μπορεί να έρθει από εκεί. Δεν έρχεται, όμως, ούτε από το theme που έγραψε ο McCartney για την ταινία, αλλά έρχεται από τους REM και το πανέμορφο "All The Right Friends", που είναι ίσως και το μοναδικό ενδιαφέρον σημείο του O.S.T. Λίγο πριν το τέλος του album, μάλιστα αφήνουν και ένα remake του "Sweetness Follows" και ανακυρήσσονται στους πρωταγωνιστές του.

Αν και συλλογή με ιδιαίτερο γούστο, το 'Music from Vanilla Sky' απευθύνεται είτε στους λίγους συλλέκτες soundtracks, είτε σ'αυτούς που θέλουν να πάρουν μια ιδέα για μερικά από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής των 90s, ιδέα βέβαια που μόνο ενδεικτική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Δεν απευθύνεται λοιπόν στους περισσότερους από μας. Θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο ως μία από τις συλλογές που κατά καιρούς οι περισσότεροι φτιάχνουμε με αγαπημένα μας κομμάτια...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured