Hood - Cold House

Εκεί που σε ζεσταίνει και σε φέρνει κοντά του, σ' αφήνει να χάνεσαι στο κενό και να περιπλανιέσαι στα σύνθετα ηχοτοπία του. Εκεί που πλάθει τρυφερές μελωδίες, αποκτά κλειστοφοβικό χαρακτήρα που σε τυλίγει και σε πνίγει.

Οι fan των Radiohead θα το προσθέσουν δίπλα στα πειράματα του Yorke, οι μυημένοι θα χαμογελάσουν απλώς με την τελευταία φράση και θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για την κορυφαία δουλειά τους.

Από την ορχηστρική pop στα jazz dub πειράματα, από τους Autechre σε indie καταστάσεις, από το post-rock στη synth-pop.

Στις προηγούμενες δουλειές τους πέρασαν απ'όλα αυτά, πλέον το υβρίδιό τους είναι μοναδικό: κιθαριστικά ηχοτοπία και ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, ατμόσφαιρα κυρίως, σπειροειδείς συνθέσεις και όλα αυτά που αγαπούν οι ποστροκάδες, οι indie freaks, αλλά και οι fan των ήχων που διαστέλλουν τη μελαγχολία σε κάτι παρανοϊκό (σε σας απευθύνομαι, 'Kid A's).

Για μένα το πιο κολλητικό album της χρονιάς. Και ακόμα δεν έχω βρει το γιατί...

8


 

Super Furry Animals - Rings Around the World

Πάντα ξεχωριστή και εκλεκτική η παρέα από το Cardiff, έχει ως πρωταρχικό στόχο της να μας αιφνιδιάζει περνώντας -με βάση την αγάπη της για την pop- από το ορχηστρικό dub στην ψυχεδέλεια, από το κιθαριστικό ροκ στον DJ Shadow και από την 70s soul στο waltz.

Μην περιμένετε κανόνες και ενιαίο ύφος: Οι Super Furry Animals διακρίνονται για τη χαρά τους να πειραματίζονται με είδη και να ξεφεύγουν από το ένα στο άλλο, ακόμα και στο ίδιο κομμάτι.

Προσθέστε και την ικανότητά τους να γράφουν κάθε φορά και από ένα ξεκάρφωτο χιτ και έχετε μια από τις βρετανικές μπάντες που έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης σήμερα.

Ο Gruff Rhys λέει και ξαναλέει μάλιστα ότι ο Bobby Brown απέρριψε το ντουέτο που του πρότεινε στο ...'Juxtaposed With U'. Ένας παραπάνω λόγος για να εκτιμούμε το κομμάτι.

7

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured