Cannibal Ox - The Cold Vein

Μπορεί οι hip hop παραγωγές που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια να μετριούνται στα δάκτυλα, δίσκοι όμως σαν το ντεμπούτο των Cannibal Ox μας εξανεμίζουν τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν για το μέλλον του είδους.

Δυναμικοί στο χαρακτήρα, αλλά με έξυπνα samples και ρύμες, οι Cannibal Ox, ως γνήσια τέκνα των Wu, βγάζουν στην επιφάνεια την μουσική των δρόμων του Harlem.

Τελικά το hip hop δεν κινδυνεύει να πεθάνει, απλά επιστρέφει εκεί που ανήκει: στο underground.

8


Spring Heel Jack & Blue Series Continuum - Masses

Η επιστροφή των Spring Heel Jack είναι έτη φωτός μακριά από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ένα παραλήρημα jazz αυτοσχεδιασμού που γα να συναντήσουμε όμοιο του πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν!

Ήταν φανερό πως ένα τόσο ανήσυχο πνεύμα σαν και αυτό που κρύβεται πίσω από το Λονδρέζικο αυτό duo ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί στα breakbeats που μας είχαν συνηθίσει και να μην καταλήξει εντέλει στη jazz.

Είναι αναμενόμενο βέβαια ότι ένα τόσο μεγαλόπνοο έργο θα συγκέντρωνε τους ανάλογους συντελεστές. Έτσι στο Masses οι Spring Heel Jack συγκεντρώνουν μερικούς από τους πιο σπουδαίους Jazz αυτοσχεδιαστές, της Νεουορκέζικης κυρίως Free-Jazz σκηνής, όπως ο σαξοφωνίστας Tim Berne, ο τρομπετίστας Roy Campbell, ο πιανίστας Matthew Ship, αλλά και έναν εξαίρετο Ευρωπαίο, τον Evan Parker.

Οι Spring Heel Jack δημιουργούν τα κατάλληλα ηχητικά κανάλια για να διοχετεύσουν οι σπουδαίοι αυτοί μουσικοί τους αυτοσχεδιασμούς τους και κυκλοφορούν ένα δίσκο με τον οποίο θα ασχολούμαστε για αρκετά ακόμα χρόνια... και ίσως ποτέ να μην καταφέρουμε να τον κατανοήσουμε πλήρως.

8


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured