Μπορεί το όνομά τους να ακούγεται περίεργο στα αυτιά των περισσοτέρων αλλά οι Lali Puna έχουν ήδη δημιουργήσει με το ντεμπούτο τους Tridecoder αρκετό θόρυβο μεταξύ τόσο των popsters οπαδών των πρώιμων Stereolab όσο και των φίλων της νέας γερμανικής ηλεκτρονικής σκηνής. Πού οφείλεται αυτός ο συνδυασμός; Πολύ απλά στο ότι οι Lali Puna περιλαμβάνουν μέλη από groups με σύγχρονο ήχο σαν τους Tied & Tickled Trio, Console, Notwist, ISO 68 με μπροστάρα την Valerie Trebeljahr της οποίας όμως το στυλ ερμηνείας παραπέμπει στους Stereolab ή τους Pram.

Το Scary World Theory είναι άλλο ένα διαμαντάκι προερχόμενο από την σκηνή του Μονάχου (με labels όπως Morrmusic, Hausmusic, Kollaps, Payola κλπ), η οποία μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες προσεγμένες κυκλοφορίες αλλά ποτέ τόσο κοντά στην electro-pop όσο οι Lali Puna. Προφανώς αυτό οφείλεται στην Valerie αλλά και στους open minded μουσικούς που την ακολουθούν (μην ξεχνάμε ότι για παράδειγμα οι Tied & Tickled Trio φλερτάρουν τη free jazz).

Έχοντας μια minimal αισθητική σε ηλεκτρονικό –συχνά μετρονομικό- background οι Lali Puna συμπεριλαμβάνουν στο Scary World Theory δέκα τρίλεπτα αποσπάσματα εύθραυστης pop, από τα οποία με δυσκολία ξεχωρίζεις κάποια highlights όπως το instrumental 50 Faces Of ή το Nin-com-pop που ανοίγει το δίσκο. Η Valerie προσθέτει τα γλυκύτατα φωνητικά και τους περίεργους στίχους -μην ανησυχείτε όσοι απεχθάνεστε τα Γερμανικά, χρησιμοποιεί Αγγλικά και ενίοτε Πορτογαλικά.

Όσοι λοιπόν βρίσκουν την electronica είναι λίγο ψυχρή χωρίς φωνητικά και την pop λίγο κοινότυπη όταν συνοδεύεται από κιθάρες, θα πρέπει να σπεύσουν να αποκτήσουν το Scary World Theory. Οι Lali Puna για δεύτερη φορά, δεν θα τους απογοητεύσουν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured