Τη βραδιά της 11ης Σεπτεμβρίου όλος ο κόσμος βρισκόταν σε σοκ από τα γεγονότα στο World Trade Center και τις χιλιάδες ζωές που άδικα χάθηκαν εκεί -ανάμεσα σε αυτές και ένας καλός φίλος του Sting.

Όπως κάθε ισχυρό γεγονός που μας αφορά έμμεσα ή άμεσα, το πραγματικό μέγεθος και οι συνέπειές του αργούν να μας αγγίξουν ως πρέπει, στις πραγματικές του διαστάσεις... Την ώρα του γεγονότος και λίγο μετά, ο Θάνος έκανε πρόταση γάμου στη Σοφία, η Δήμητρα από την Πάντειο τα έπινε με τις φίλες της στου Ψυρρή, ο Στέφανος κοιμόταν για να αναπληρώσει τις ώρες ύπνου που έχασε την προηγούμενη νύχτα, η φοιτητική σύναξη για χαρτοπαιξία καλά κρατούσε και ...ο Sting είχε μαζέψει 200 φίλους, νικητές διαγωνισμών και executives της δισκογραφικής του στον κήπο της υπερπολυτελούς βίλας του για ένα special set...

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση και το αναμενόμενο άμεσο σοκ, ο Sting και η παρέα του αποφάσισαν να παίξουν έστω ένα κομμάτι που ταίριαζε στις περιστάσεις (περί αντι-βίας), το "Fragile" και να δουν έπειτα πως θα εξελιχθεί η βραδιά και να κρίνουν τη συνέχειά της. Εν τέλει έφτασαν τα 15 κομμάτια, παρουσιάζοντας ένα πλήρες σετ της καριέρας με τους Police (Don't Stand So Close to Me, Roxanne, If You Love Someone, Set Them Free και ένα ευνουχισμένο Every Breath You Take), αλλά και της solo (Brand New Day, If I Ever Lose my Faith In You, A Thousand Years), μαζί με ένα αξιοπρεπές νέο κομμάτι με jazz πιανάκι, το 'Dienda'.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκτελέσεων είναι η προγραμματισμένη, πιο jazz χροιά που κυριαρχεί στην οπτική μέσα από την οποία παίζονται, χαρακτηριστικό που άλλοτε προσθέτει και άλλοτε αφαιρεί (ίσως και στην πλειοψηφία) από αγαπημένα κομμάτια και τα στοιχεία κυρίως που τα έκαναν χιλιοπαιγμένα.

Δεύτερο κοινό χαρακτηριστικό είναι το πρωτόγνωρο πάθος, η ψυχή και η φόρτιση με την οποία τα αποδίδει ο Sting ζωντανά -ίσως να μην τον έχουμε ακούσει έτσι ποτέ τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τον πιανίστα Jason Rebello, τον κιθαρίστα Dominic Miller, τον drummer Manu Katche και στην pedal steel θέση τον BJ Cole, παίζει ένα εσωστρεφές, μελωδικό, jazz-pop σύνολο που παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς ως προς την απόδοση των κομματιών, σε κερδίζει με τη συγκινητική ερμηνεία του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured