Σχεδόν απανωτές είναι οι κυκλοφορίες του neo-soul ρεύματος και οι πολυεθνικές όχι μόνο το έχουν αγκαλιάσει, αλλά σπρώχνουν τη μία μετά την άλλη τις ολοκληρωμένες δουλειές στην αγορά.

Αυτή τη φορά σειρά έχει η 37χρονη diva Angie Stone που βρίσκεται στο δεύτερο album της. Τη γνωρίσαμε στο "Madame Butterfly" του Malcolm McLaren, όπου τραγούδησε, έπειτα έπαιξε σαξόφωνο στο live group του Lenny Kravitz και έφτιαξε το -σύντομης διάρκειας- σχήμα Vertical Hold, προτού τα μπλέξει με τον D'Angelo για ηχογραφήσεις, αλλά και μια σύντομη σχέση (ο D'Angelo είναι και ο πατέρας του γιου της).

Αυτή τη φορά συνεργάζεται με τον συνεργάτη του D'Angelo, Raphael Saadiq (στο πανέμορφο 'Brotha'), αλλά και τον πρώην παραγωγό των Tribe Called Quest, Ali Shaheed Muhammad.

Με 70s επιρροές, gospel, jazz, αλλά και hip-hop στοιχεία που δίνουν τη σύγχρονη πινελιά στη soul που λατρεύει, η Angie Stone αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία στο χώρο... Διασκευάζει Curtis Mayfield (μια όμορφη a cappella διασκευή στο "The Makings of You"), σαμπλάρει Τhe O'Jays και The Supremes και δίνει τη δική της εκδοχή στους ήρωές της Aretha Franklin και Marvin Gaye. Η φωνή της, από την άλλη, είναι θαυμάσια, βαθιά, soulful και βελούδινη, σαν μία σύγχρονη Ann Peebles, δένει άριστα με τις απλές soul ενορχηστρώσεις.

Το μόνο πρόβλημα με το "Mahogany Soul" είναι ότι το υλικό δεν είναι τόσο δυνατό, όσο θα ταίριαζε σε μια τέτοια diva. Πέρα από 2-3 πολύ όμορφες στιγμές, κινείται σε απλώς αξιοπρεπή επίπεδα και ημιτελείς συνθέσεις που αρκούνται στο στυλ και λησμονούν την ουσία. Κάτι που συμβαίνει και με άλλους νεο-soul καλλιτέχνες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured