Μετά το πανέμορφο, αναγνωριστικό At the Doorway EP, έρχεται το ολοκληρωμένο ντεμπούτο της Hope Sandoval -πρώην lead singer των Mazzy Star- μαζί με το νέο group της, τους The Warm Inventions, ένα album που κυκλοφορεί από το metal/hardcore label Sanctuary, για το οποίο ηχογραφούν οι Megadeth, Corrosion Of Conformity, Rollins Band και Black Sabbath, αλλά δεν έχει (αυτό έλειπε!) ουδεμία σχέση με τα μεγάλα ονόματα του υπόλοιπου ρόστερ.

Σε παραγωγή της ίδιας της Hope και του drummer των My Bloody Valentine, Colm O'Ciosoig (ο οποίος επίσης γράφει εδώ και παίζει), με συμμετοχή στην κιθάρα του Άγγλου folk θρύλου Bert Jansch (που fans του έχουν δηλώσει πάρα πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες, από τον Nick Drake και τον Neil Young ως τον Johnny Marr) στα "Butterfly Mornings" και "Charlotte" που προσθέτει μια πιο κλασική νότα, το "Bavarian Fruit Bread" είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά album της χρονιάς, χρησιμοποιώντας μάλιστα μινιμαλιστικές ενορχηστρώσεις.

Αιθέριο, moody και downtempo, χρησιμοποιεί τη folk κιθάρα και τη harmonica για να στρώσει ένα απλοϊκό background για τους σαγηνευτικούς ψιθύρους της Hope Sandoval... Το ξυλόφωνο του "Suzanne", τα πένθιμα έγχορδα του "Feeling of Gaze", τα "On the Low" και "Clear Day" που κλέβουν από τη μαγεία του "Fade into You" είναι μερικά από τα στοιχεία-στιγμές που ξεχωρίζουν, και είναι τα ονειρικά ηχοτοπία, πρωτίστως, που κυριαρχούν, έναντι των καλά στρωμένων pop μελωδιών.

Οι αμερικανικές folk μπαλλάντες που συνιστούν το Bavarian Fruit Bread στηρίζονται στα ρομαντικά φωνητικά, τα reverb κόλπα, τις pedal-steel κιθάρες, το υπέροχο ηλεκτρικό μπάσο, την ονειρική ατμόσφαιρα με το ψυχεδελικό υπόβαθρο που τη συνοδεύει...

Πανέμορφο, σκοτεινό, ό,τι πρέπει για late-night μοναχικές νύχτες που αναζητούν τη φωνή της Hope Sandoval. Μιας Σειρήνας που στοιχειώνει εικονικά αυτές τις στιγμές... Ελλείψει πραγματικής...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured