Πως είναι μια μέρα γεμάτη Orbital και συγκεκριμένα με τον καινούργιο δίσκο του The Altogether;

Ξεκινάς το πρωινό σου μελωδικά και με το (single) Funny Break όπου στο πρόσωπο της Naomi Bedford αναγνωρίζεις την νέα Alison Goldfrapp. Αφού στην συνέχεια μπεις στην θορυβώδη πραγματικότητα της πόλης βάζεις το Tension για να ξορκίσεις με τους σαμπλαρισμένους Cramps τις ενοχλητικές παρουσίες που συναντάς γύρω σου. Μπαίνοντας για τα καλά στους αγχοτικούς ρυθμούς της μέρας χρησιμοποιείς τα Oi! και Last Thing με τα old-fashioned beats τους για να αντεπεξέλθεις.

Το σούρουπο πλησιάζει με τα πολύ όμορφα Doctor? (με το θέμα του Doctor Who) και Waving Not Drowning να κάνουν πιο ενδιαφέρουν το μελαγχολικό τελείωμα της μέρας όπως άλλωστε και η συνεργασία τους με τον David Gray (το Illuminate) που μόνο Orbital δε θυμίζει. Και ενώ έχει πλέον σκοτεινιάσει για καλά το Shadows υπενθυμίζει ότι η νύχτα ανέκαθεν απέπνεε μια αλλόκοτη μυστηριακή ατμόσφαιρα. Tα ανέλπιστα δυναμικά Tootled (ή αλλιώς ότι το track που θα ήθελαν να είχαν κυκλοφορήσει οι Bentley Rhythme Ace) και Meltdown (10 λεπτά με καταιγιστικά loops’n’breaks) είναι ότι πρέπει για τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου στο ξεκίνημα μιας ολισθαίνουσας βραδιάς. Ενώ για το τελείωμα της νύχτας τα cinematique samples του Pay Per View είναι η πρέπουσα επιλογή για ένα chill out φινάλε.

Το Altogether είναι μια συλλογή διαφορετικών κομματιών και διαθέσεων, με χαλαρή δομή και πλούσια γκάμα από samples και ήχους. Απ’ ότι φαίνεται οι Orbital αποφάσισαν αυτή τη φορά να ηχογραφήσουν τις ιδέες τους χωρίς να πρέπει να ακολουθήσουν κάποιο concept. Βρίσκονται άλλωστε στον έκτο δίσκο τους και είναι φανερό ότι έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους. Έτσι το Altogether δείχνει να είναι ότι πιο αυθόρμητο και απλό έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, πείθοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι οι Orbital βρίσκονται και θα βρίσκονται σε καλή φόρμα για αρκετό καιρό ακόμα. Διαθέτει και (αρκετές) χορευτικές στιγμές αλλά και ουκ ολίγες σκοτεινές, για τις οποίες άλλωστε μας προδιαθέτει και το στυλ-Hellraiser artwork. Τώρα για το αν οι Orbital ξαναβγάλουν δίσκους της αξίας ενός In Sides δεν το γνωρίζω ... αλλά εν τέλει ας μην είμαστε και τόσο απαιτητικοί.

ΥΓ. Οι technology freaks ας έχουν υπόψη ότι ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε DVD που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία 5.1 SurroundSound και θα περιλαμβάνει και την αυθεντική δεκαεπτάλεπτη εκτέλεση του Meltdown όπως παρουσιάστηκε στο ομώνυμο festival του South Bank Center.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured