Για έβδομο συνεχόμενο χρόνο η ανεξάρτητη Γερμανική εταιρία Blue Rose κυκλοφόρησε την ετήσια συλλογή της με τραγούδια από τις πρόσφατες δισκογραφικές δουλειές των καλλιτεχνών που έχει στις τάξεις της. Το διπλό cd-album περιέχει συνολικά 32 τραγούδια, από τα οποία όμως, και έδω παρατηρείται και η ιδιαιτερότητα της φετινής συλλογής σε σχέση με τις προηγούμενες, τα 13 τραγούδια του δεύτερου cd είχαν κυκλοφορήσει ως mp3s μέσω του website της Blue Rose Records ή για πρώτη φορά τα συναντάμε εδώ.

Το σύνολο των τραγουδιών κινείται στα πλαίσια του Αμερικάνικου folk/rock, με μουσικούς και groups σχετικά γνωστούς αλλά και άλλους που προσωπικά συνάντησα για πρώτη φορά. Big In Iowa, Iain Mathews, Ross Tolman και Elliott Murphy μερικά από τα ονόματα που συναντά κανείς στο πρώτο cd, το οποίο χωρίς να είναι κακό, σίγουρα έχει κάποιες καλές στιγμές, σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί τον ακροατή να επανέλθει σε κάποιο από τα 19 τραγούδια που περιέχει. Κάποιες αδιάφορες, ανέμπνευστες συνθέσεις οι οποίες ίσως θα λειτουργούσαν καλύτερα ως μέρος των albums από τα οποία περιέχονται, αλλά ως μέρος αυτού του sampler της εταιρίας, κάθε άλλο παρά ενδιαφέροντες ακούγονται.

Το δεύτερο cd από την άλλη, ξεκινάει με μία ίσως κακή διασκευή του Bangkok του Alex Chilton από τον φίλτατο κατά τα άλλα Steve Wynn, το οποίο ακολουθείται από τις υπόλοιπες 12 συνθέσεις, για τα οποία προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα σπαταλούσα τον πολύτιμο downloading χρόνο μου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured