Απο την Ιρλανδία μας έρχονται οι Asterix και συγκεκριμένα από μία εταιρία που στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει σημαντικούς δίσκους για το χώρο του ανεξάρτητου κιθαριστικού βρεττανικού ήχου. Η Schism Records λοιπόν είναι η εταιρία στην οποία οι Asterix είχαν την τύχη να ηχογραφήσουν το πρώτο τους δίσκο μετά από 2 χρόνια συνεχούς δουλειάς, συγγραφής και πρόβας. Είναι περίεργο βέβαια πως μέσα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η μπάντα δεν τινάχθηκε στον αέρα, όντας καινούργια και πρωτόβγαλτη. Τα παιδιά τελικά τα κατάφεραν και εμείς ακούμε ένα συμπαθητικό δισκάκι πλημμυρισμένο από γνώριμους κιθαριστικούς ήχους που στο παρελθόν τόσο πολύ αγαπήσαμε.

Όσοι ακούτε αυτό το είδος, θα το λατρέψετε το δισκάκι. Εμένα η ιδιοσυγκρασία μου δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο γιατί ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με αυτό τον ήχο. Με αυτό δεν εννοώ απαραίτητα ότι το 'I know your soul' είναι κακός δίσκος, απλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον βαρεθείτε γρήγορα. Μέσα από 10 τραγούδια και 37 λεπτά συνολικής διάρκειας βρίσκεται κανείς να απορεί στο γιατί χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. 

Ωστόσο, υπάρχουν τρία τραγούδια στο δίσκο που μπορεί να μπουν σχετικά εύκολα στη λίστα με τα αγαπημένα σας για φέτος. Το εναρκτήριο "I have", το "Pulse" και το κλείσιμο, "Somewhere in Bhutan", είναι διαμαντάκια που έχουν ήδη ξεχωρίσει από τα ραδιόφωνα. Κυρίως το τελευταίο κομμάτι είναι καταπληκτικό. Θυμίζοντας έναν ήχο βγαλμένο από new-wave μπάντες της Αμερικής των 80's έχει μία διαπεραστική μελωδία και δυο "βαριές" κιθάρες που λειτουργούν ως σύνολο άψογα. 

Πέραν όμως αυτών των τριών κομματιών ο υπόλοιπος δίσκος κινείται στα όρια της μετριότητας. Μπορεί οι στίχοι να είναι όμορφοι και έξυπνοι, μπορεί οι κιθάρες και το feeling να είναι μελαγχολικά, μπορεί οι Asterix να έχουν κάτι τελικά να πουν, αλλά το ντεμπούτο τους είναι όπως και να το κάνουμε ελλιπές. 

Μαθαίνουμε πάντως ότι η μπάντα ήδη ηχογραφεί στην Ιρλανδία το δεύτερο τους δίσκο. Ελπίζω πως τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα και η ωριμότητα που προσδίδει το πέρασμα του χρόνου θα τους βγει σε καλό. Αν μη τι άλλο, δυνατότητες έχουν και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από κάποιες στιγμές του I Know Your Soul.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured