Δυσκολεύομαι να βρω κάποιον που να έχει γράψει άσχημα η έστω μέτρια σχόλια για αυτό τον δίσκο των St Germain. Ούτε και δικός μου στόχος είναι να διεκδικήσω την πρωτιά των αρνητικών σχολίων χωρίς να σημαίνει και αυτό ότι συμμερίζομαι στο έπακρο και τον ενθουσιασμό των υπόλοιπων.

Πίσω από το όνομα St Germain βρίσκεται ο Γάλλος Ludovic Navarre ο οποίος έχει ήδη κυκλοφορήσει τον δίσκο 'Boulevard' για το techno-στρεφές label, F Communications. Αυτή τη φορά ηχογραφεί για την ιστορική Blue Note από την οποία σίγουρα έχει αντλήσει πολύτιμο υλικό για τα samples του.

Το 'Tourist' είναι ένας Jazz δίσκος. Η Jazz χροιά του βέβαια περνάει από τα σύγχρονα μουσικά φίλτρα έχοντας εμπλουτιστεί με διακριτικά ambient samples και house ρυθμούς. Όπως έκαναν και οι Masters At Work πριν μερικά χρόνια με το αριστουργηματικό 'Nuyorican Soul' έτσι και οι St Germain δεν αμελούν να προσθέσουν αρκετό funk και latin στην συνταγή τους με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον χωρίς βέβαια να φτάνει τα επίπεδα των προηγούμενων.

Κομμάτια σαν το 'Rose Rouge' το 'Pont of Arts' ή το 'So Flute' είναι καταπληκτικά jazz-house tracks που θα λύσουν τα χέρια σε όσους DJ καλοκαιρινών καφέ και bar αποφασίσουν να ξεφύγουν για λίγο από την πεπατημένη των charts. Άλλα πάλι tracks όπως το 'Montego Bay Spleen' κινούνται σε ένα χαλαρό funk προσθέτοντας και τις απαραίτητες chill out πινελιές στο Tourist ενώ τιμούν μέχρι και το blues στο 'sure think'.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία βέβαια, αλλά σε τελική ανάλυση τι περιμένουμε από έναν δίσκο; Να μας κρατήσει απλά ευχάριστη συντροφιά; Να μας χρησιμεύσει στο beach πάρτι που θα παίξουμε μουσική; Να μας ομορφαίνει την ατμόσφαιρα ενώ κάνουμε αλλά πράγματα; Η μήπως εκτός των άλλων να μας συγκινήσει και να ταξιδέψουμε μαζί του; Στο τελευταίο μάλλον το 'Tourist' δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά, οπότε από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική σας.

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured