Το μείγμα 90s rock και 60s pop που χρησιμοποιούν οι Apples In Stereo για να στρώσουν πάνω του τις πιασάρικες μελωδίες τους δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο -απεναντίας το συναντάμε αρκετά συχνά στις κυκλοφορίες των τελευταίων ετών.

Οι Apples In Stereo είναι ένα pop κουαρτέτο από το Ντένβερ, με κύριο άξονα τον κιθαρίστα, τραγουδιστή και παραγωγό Robert Schneider. Η δομή  -και όχι το περιτύλιγμα- της μουσικής τους δεν είναι άλλη από μια -στη μελωδία βασιζόμενη- ηλιόλουστη pop, με πρότυπα που ξεκινούν από τον Phil Spector και τον Brian Wilson, και φτάνουν ως τους Beatles της Revolver περιόδου και τους Kinks.

Κι αν κάπου τα noisy grooves και οι fuzzy κιθάρες ή ακόμα και τα μυστήρια ηλεκτρονικά βοηθήματα παρεμβάλλονται, αυτό είναι γιατί λειτουργούν καλύτερα έτσι, και όχι από κάποιο είδος φόβου για το αναίσχυντα pop ήχο: Γιατί απλά είναι! Ισως, βέβαια, αυτή τη φορά δεν είναι τόσο καθαρός και κρυστάλλινος, αλλά αυτό λίγο ενοχλεί -μάλλον γεμίζει.

Είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς για ένα άλμπουμ τέτοιων εμμονών (60s), είναι ίσως πιο εύκολο να προτείνει σε όσους συγκινούνται με την αναφορά των παραπάνω ονομάτων σε σημερινές κυκλοφορίες να το ψάξουν λίγο παραπάνω. Η μελωδική pop ομορφιά του, πάντως, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή...

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured