Το κούρνιασμα στην αγκαλια μιας μακροχρόνιας αγάπης, η ζεστασιά της οικογένειας, η άφιξη στο σπίτι του μετά από μια περιοδεία είναι πλέον αυτά που μπορούν να συγκινήσουν τον 54χρονο πια Neil Young.

Στο σαραντάλεπτο album που ετοίμαζε τρία ολόκληρα χρόνια, ο Neil Young αποδέχεται κι αναπολεί το παρελθόν, με αναμνήσεις και συναισθήματα που κάθονται στο μυαλό του και απλώνονται σε εσωστρεφή στιχουργήματα και γλυκόπικρες country-soul μελωδίες στα πρότυπα του Harvest του 1972 και του Harvest Moon 20 χρόνια μετά.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η φλεγόμενη grunge γενιά που του κόλλησε την ταμπέλα του godfather του grunge θα εκπλαγεί από την απλότητα και το ρομαντισμό, αλλά και παράλληλα το γυμνό ρεαλισμό που αποπνέει το Silver & Gold. Τη νοσταλγία που κρύβεται στο υβρίδιο folk, country και soul των προαναφερόμενων albums και ενισχύεται κυρίως από την τετράδα harmonica, pedal steel κιθάρα, όργανο και ξεθαρεμένων για το είδος drums.

Μια ακουστική απλότητα που δένει όπως γνωρίζουμε άριστα με τα εύθραυστα φωνητικά του Neil Young (ακόμα και αν ξεφεύγει σε βαρύτονες εξερευνήσεις - στο Without Rings), που δέχεται περιστασιακά το γλυκό μπόλιασμα της Emmylou Harris και της Linda Ronstadt, φτάνει και μέχρι τη folk των 60s, και θυμίζει οπωσδήποτε πολλές γνωστές εσωστρεφείς στιγμές του ίδιου.

Στα δέκα κομμάτια θα βρείτε τον παλιό καλό Neil Young, ίσως πιο κορεσμένο, αλλά μην ξεχνούμε ότι ακόμα και έτσι, ο ίδιος παραμένει ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Και τα δέκα κομμάτια του Silver & Gold αποτελούν μία ακόμα απόδειξη.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured