Η "εργατικότητα" της επταμελούς μπάντας με τα rapping freestyles και τα funky beats που θυμίζουν A Tribe Called Quest μεταξύ άλλων, έχει αποκτήσει κάμποσους οπαδούς. Οπωσδήποτε βοήθησαν οι απανωτές εμφανίσεις σε όλη την Αμερική, με 250 live βραδιές το χρόνο παρακαλώ!

To Come Alive είναι ένα live album. Οπως όμως συμβαίνει με τα περισσότερα live rap shows δεν καταφέρνει να αποτυπωθεί στη studio έκδοση. Φανταζόμαστε την ενέργεια των Silent Treatment, Proceed, τα ζωντανά κύματα ενέργειας που θα σκορπούσε το funk του 100% Dundee, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν εκεί. Στο You Got Me, βέβαια, το hit single από το φετινό Things Fall Apart, ο Jill Scott καλύπτει επάξια το φωνητικό κενό του Erykah Badu, δίνει ένα πιο γήινο feel και προσθέτει στίχους που δεν ακούστηκαν στο αυθεντικό. Σε όλο το album είναι έκδηλο το στίγμα τους. Το rap των Roots μιξάρεται με λίγο από jazz vibe και ρυθμούς που σπρώχνουν τον frontman Black Thought σε ρύμες με πάθος και σωστό flow.

Εντούτοις, όταν το άγγιγμα ενός live δίσκου δεν μπορεί να ξεπεράσει στην πλειοψηφία του τις studio εκτελέσεις, δεν έχουμε και πολλά άλλα να πούμε. Αυτό ομως μόνο στους Roots δεν οφείλεται... Μιας μπάντας που βρίσκεται υψηλά στην εκτίμησή μας, μιας μπάντας που αγκαλιάζει και δείχνει σεβασμό για άλλα είδη (R&B, jazz, blues) όσο ταυτόχρονα ξεχειλώνει τα όρια του hip-hop.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured