Dark, μελαγχολικά, ήσυχα και υποχθόνια, τα solo album του Lanegan είναι εμπνευσμένα από διαφορετικές πηγές σε σχέση με τις δουλειές του με το θορυβώδες grunge group, Screaming Trees. Στο "I'll Take Care of You", τον τέταρτο solo δίσκο του, ο Lanegan εντοπίζει αυτές τις επιρροές και τις παραδίδει αυτούσιες, διασκευάζοντας κομμάτια των Tim Hardin, Buck Owens, Eddie Floyd, Brook Benton, O.V. Wright, και άλλων.

Στα 33 λεπτά του δίσκου ξεδιπλώνεται το πάθος του Lanegan για τη blues μουσική, τη folk και country μουσική, τη νότια soul. Το "I'll Take Care Of You" είναι μια διπλή εικονική βόλτα. Από τη μία στον κόσμο των πονεμένων τροβαδούρων όπου ανήκει και απ'όπου ακούμε ανταποκρίσεις στα τελευταία του album. Από την άλλη στο μαγευτικό κόσμο των ηρώων με τους οποίους συμπάσχει. "I'll never survive the heat of my heart, my violent heart" τραγουδάει στο "Carry Home", και όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ το πιστεύει. Εχτισε την προσωπική του καριέρα εκεί, τώρα πλέον δανείζεται ότι πιο κοντινό, ότι πιο κατάλληλο για τις μελαγχολικές βαρύτονες καταθέσεις του.

Τρεμάμενες, ακατάστατες κιθάρες, έρημα blues, ζαλισμένη soul, στρώματα σκοταδιού και στη μέση ένας βαρύθυμος Mark lanegan να μας φτιάχνει με ένα διαφορετικό τρόπο. Εαν, δε, τύχει και παιχτεί μεταξύ 4-6 το πρωί, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από επικίνδυνα ως λυτρωτικά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured