View More

ΑΡΘΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο τζόγος των εισιτηρίων

Τι συμβαίνει ακριβώς με τις τιμές των εισιτηρίων; Πως τα λαϊκά θεάματα όπως το ποδόσφαιρό ή οι συναυλίες παραδόθηκαν στον τζόγο και έγιναν κανονικό καζίνο; Του Μάκη Μηλάτου.

Σ’ευχαριστούμε Λουκιανέ: 10 Αγαπημένα Τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Ενόψει της μεγάλης αφιερωματικής συναυλίας για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στον αγαπημένο του Λυκαβηττό, το Avopolis επιλέγει 10 αγαπημένα τραγούδια από το κηλαηδονικό σύμπαν. Του Άγγελου Κυρούση.

Αγγλόφωνοι δίσκοι από τα 90s (χωρίς σειρά αξιολόγησης)

Από τους Raining Pleasure και τους Closer, στους In Trance 95 και Nightstalker, το περιοδικό Sonik επιλέγει εγχώριους αγγλόφωνους δίσκους των '90s  που άφησαν εποχή

Ελληνόφωνοι δίσκοι από τα ‘90s (χωρίς σειρά αξιολόγησης)

Το περιοδικό Sonik εξερευνά τους ελληνόφωνους δίσκους των '90s  που μας σημάδεψαν για πάντα μουσικά

Punk Against Capitalism Festival: τα πιο αντισυμβατικά σχήματα θα είναι εκεί

Η Επιτροπή στηρίζει τον μουσικό θεσμό της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε και παρουσιάζει όλα τα συγκροτήματα του φετινού line-up.

Όλες (μα όλες) οι συναυλίες που περιμένουμε το φθινόπωρο

 Πότε έρχονται οι Magnetic Fields, οι Protomartyr και ο Trentemøller; Πού εμφανίζονται οι IDLES και οι God Is An Astronaut; Μέγαρο, Ηρώδειο και Λυκαβηττό τι παίζει; Σε metal ή jazz περιμένουμε τίποτα; Και πού μπορεί να δει κανείς τον Φοίβο, τον Αγγελάκα, τον Βασίλη; 

Pop Culture για τη βαλίτσα: Η Τάνια Σκραπαλιώρη ακούει στο repeat τον νέο δίσκο της PJ Harvey

Οι συντάκτες του Avopolis προτείνουν δίσκους, ταινίες, βιβλία και σειρές για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Τάνια Σκραπαλιώρη, μεταξύ άλλων, αφήνει να την παρασύρει ο μαγικός ρεαλισμός του νέου άλμπουμ της Polly Jean, "I Inside The Old Year Dying".

Pop culture για τη βαλίτσα: Η Ναταλία Πετρίτη χωρά την Αμερικανική Αγωγή στο ταλαιπωρημένο backpack της

Οι συντάκτες του Avopolis προτείνουν δίσκους, ταινίες, βιβλία και σειρές για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Ναταλία Πετρίτη, μεταξύ άλλων, βρίσκει καταφύγιο, σε 4+1 βιβλία.

Pop culture για τη βαλίτσα: Ο Βασίλης Σπανός παίρνει μαζί του για παρέα την Marvelous Mrs. Maisel

Οι συντάκτες του Avopolis προτείνουν δίσκους, ταινίες, βιβλία και σειρές για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Βασίλης Σπανός, μεταξύ άλλων, βλέπει την τελευταία σεζόν μιας από τις καλύτερες τηλεοπτικές κωμωδίες των τελευταίων χρόνων.

Έχουμε ανάγκη άλλο ένα συναυλιακό αφιέρωμα στη δημοτική μουσική;

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, με το δικό του φίλτρο σεβασμού και ανατροπής, εγγυάται ότι αυτό δεν θα είναι εύκολα «άλλο ένα» και μπορεί κανείς να ποντάρει σε αυτό και να επιχειρηματολογήσει. Η απάντηση, όμως, θα δοθεί αυτό το Σάββατο, στο Sani Festival.

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Μία εβδομάδα προτού η σαρωτική βρετανική post-punk πεντάδα επισκεφθεί τη χώρα μας για πρώτη φορά στα χρονικά, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τη φοβερή μορφή και κιθαρίστα του γκρουπ Mark Bowen και συζητήσαμε σε εντελώς ελεύθερη ροή. Συνέντευξη στον Άγγελο Κλειτσίκα.

Κάθε Πέμπτη ο Δημήτρης Λιλής επιμελείται και παρουσιάζει το Incoming podcast σχετικά με την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Σε αυτό το 2o επεισόδιο, καλεσμένος ο Dj Atsou (Άλκης Βλείωρας) του label Madorasindahouse που φέτος είχε το hit του καλοκαιριού με το περίφημο "7 Seconds".

O μουσικοκριτικός και δημοσιογράφος Σάκης Δημητρακόπουλος προλογίζει την ελληνική έκδοση του βιβλίου που έγραψε ο μουσικός και συγγραφέας Joe Pernice για το Meat Is Murder των The Smiths.

Top