View More

Backstage Film Festival 2.0: το δεύτερο μέρος, ακόμα πιο δυνατό και on demand για όλους

Studio 54, Johnny Cash, Iggy Pop, Antony, The Art of Rap κ.α. στις δωρεάν προβολές ταινιών του Backstage Festival 2.0.

news.team
news.team

Το πρώτο μέρος της δεύτερης έκδοσης του Backstage Festival, του πρώτου δωρεάν online festival  με μουσικές ταινίες στη χώρα μας, έλαβε χώρα τον Απρίλιο, με την προβολή των ταινιών Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band, Greek Rock Revolution, Madonna and the Breakfast Club, The Harder They Come, Nick Cave - Straight To You, 1991: The Year Punk Broke (1η εβδομάδα), Westwood: Punk, Icon, Activist, The Approaching of the Hour, Velvet Bus Documentary, Coachella: 20 Years in the Desert και Mystify - Michael Hutchence, Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2η εβδομάδα). Κάποιες από τις ταινίες αυτές είναι διαθέσιμες (για λίγες μέρες ακόμα) on demand στα  μέλη μας (εγγράφεστε δωρεάν).

Τι αλλάζει στο δεύτερο μέρος;

Οι ταινίες πλέον είναι διαθέσιμες για 3 ημέρες. Και πάλι, δωρεάν για όλους. Συντονίζεστε οποιαδήποτε στιγμή, από τις 21:00 της ημέρας προβολής και για τις επόμενες τρεις ημέρες, στο  www.avopolis.gr/backstage. Τα δε εγγεγραμμένα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ταινία εντός 7 ημερών. Εγγραφή εδώ.

Το πρόγραμμα του δεύτερου μέρους

Το ντοκιμαντέρ που μας συστήνει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας της δεκαετίας του ’80, που σχεδόν συγχρονίστηκε με την παγκόσμια μουσική πραγματικότητα. Info.

Όσα και να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για το θρυλικό κλαμπ της Νέας Υόρκης με τις ξέφρενες ντίσκο νύχτες, αυτό εδώ το ντοκιμαντέρ όχι μόνο θα τα βάλει σε τάξη, όχι μόνο θα μας σηκώσει από τον καναπέ για να χορέψουμε, αλλά και θα μας κάνει να σκεφτούμε αρκετά. Info.

Το πρόσφατο επίσημο βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Johnny Cash, με σπάνιο υλικό που έδωσε το ίδιο το ίδρυμα που φέρει το όνομά του και πολλές άγνωστες πτυχές του θρύλου της μουσικής. Info.

Μια κοινότητα που έγινε ένας ριζοσπαστικός καρδιακός παλμός που εξαπλώθηκε διεθνώς και έκανε πολλούς καλλιτέχνες να υιοθετήσουν την queer ταυτότητα ως αντίβαρο στις ομοφοβικές εκφάνσεις της punk κουλτούρας. Info.

Ο Antony τότε, η Anohni τώρα, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το ισχυρό statement μεταμοντέρνου φεμινισμού, conceptual drag show, τρανς ερωτισμού και φουτουριστικών installation που επιχείρησε με τον Charles Atlas πριν 15 χρόνια στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Info.

O Iggy Pop στη βιωματική αφήγηση του δύσκολου δρόμου του καλλιτέχνη. Ψυχολογικά προβλήματα, σκοτεινές ιστορίες, μια πάλη παράνοιας, επιβίωσης, ανταμοιβής. Info.

Στις αρχές των ‘70s, οι New York Dolls επανακαθόρισαν την πρωταρχική αγριάδα του rock ‘n’ roll, χτίζοντας μια glam punk έκρηξη αδρεναλίνης, που έμοιαζε να πατά ταυτόχρονα στο παρόν και στο μέλλον. Info.

Ένα από τα πιο σημαντικά ντοκιμαντέρ για τη rap, σε σκηνοθεσία του ίδιου του Ice-T και με το πιο εντυπωσιακό cast του είδους: Από τον Chuck D των Public Enemy, τον Dr. Dre, τον Eminem και τον Afrika Bambaataa, μέχρι τον Common, τον Kanye West, τον KRS-One και τον Snoop Dogg. Info.

Το χρονικό της dance μουσικής και κουλτούρας, από την σκηνή του Σικάγο στα '80s, μέχρι το θρυλικό club Hacienda - ένα must-see film με ονόματα όπως οι Carl Craig, Laurent Garnier, Todd Terry, Andrew Weatherall. Info.

Πώς θα δω τις ταινίες;

Συντονίζεστε οποιαδήποτε στιγμή, από τις 21:00 της ημέρας προβολής και για τις επόμενες τρεις ημέρες, στο  www.avopolis.gr/backstage. Συνδέετε με την τηλεόρασή σας, εάν το θέλετε. Τα εγγεγραμμένα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ταινία εντός 7 ημερών. Εγγραφή εδώ.

Πώς θα ενημερώνομαι για τα online events και τις ταινίες;

Από το www.avopolis.gr  και το www.avopolis.gr/backstage. Μπορείτε να εγγραφείτε σε 1 λεπτό, δωρεάν, με το email σας,  εδώ.

Είναι οι ταινίες δωρεάν για όλους;

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top