Αυλαία στο Backstage με δωρεάν προβολή: Manchester Keeps on Dancing

Πάνε πάνω από δύο δεκαετίες που η έδρα του Avopolis δεν ήταν η Αθήνα, αλλά το Manchester. Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν σπουδές είχαν στείλει την πλειοψηφία των συντακτών του εκεί. Έχοντας ζήσει για λίγο εκεί και μιλώντας με έναν μουσικόφιλο που έζησε για 3 χρόνια σ' αυτή την πόλη, τον σκηνοθέτη αυτού του ντοκιμαντέρ, για μέρη, νοοτροπίες, μουσικές, ανθρώπους αυτής της πόλης, καταλάβαμε πολύ πιο εύκολα ότι πρόθεσή του δεν ήταν να φτιάξει απλά ένα ιστορικό/χρονικό.

Ο Ισπανός Javi Senz, που έχει κάνει τη σκηνοθεσία και το μοντάζ στο ντοκιμαντέρ Manchester Keeps on Dancing (Το Μάντσεστερ Χορεύει Ακόμη), ναι μεν προσπαθεί να καλύψει όλο τον κύκλο που ξεκινάει από την άφιξη της house στο Manchester από το Σικάγο, αλλά δεν μένει στα καθιερωμένα περί Hacienda και Acid House.

Ο Javi Senz είναι ένας από εμάς. Ένας φαινομενικά "ξένος" που ενσωματώθηκε αμέσως, έγινε κύτταρό της πόλης και την αγάπησε. Έτσι, λοιπόν, το χρονικό αυτό και αφορά συνολικά στο είδος, και αποτελεί με τον τρόπο του κοινωνική μελέτη μιας υποκουλτούρας, και δεν παραλείπει τις ιστορίες που συντηρούν τους μύθους, και εξηγεί με τον τρόπο του την έκρηξη της house στο Manchester, που είχε αρχίσει να παίρνει τα χορευτικά (και όχι μόνο, αφού οι συμμαχίες rock καλλιτεχνών και dance παραγωγών διαμόρφωσαν εν πολλοίς και μέρος της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας των επόμενων ετών) ηνία από το Λονδίνο.

 

Ο Javi Senz, γύρισε το ντοκιμαντέρ στον ελεύθερο χρόνο του, ενόσω δούλευε για τη Μάντσεστερ Σίτι (δούλευε πιο πριν στο MTV Ισπανίας) και του έδωσε όσο χρόνο χρειαζόταν για να συμπυκνώσει ένα μεγάλο μέρος της dance ιστορίας και μέσα από αρχειακό υλικό που εξασφάλισε, με αφηγήσεις από ονόματα όπως οι Carl Craig, Laurent Garnier, Seth Troxler, Andrew Weatherall, Mike Pickering, Greg Wilson, Justin Robertson, Ralph Lawson, Metrodome και πολλοί άλλοι ακόμα ακόμα.

Είτε το δει κανείς με εγκυκλοπαιδική διάθεση, είτε γουστάρει όλες αυτές τις ιστορίες σαν ένα ωραίο παραμύθι, αυτό που θα κερδίσει είναι μια εύστοχη και ολοκληρωμένη ματιά σε κάτι που άλλοι θα χρειάζονταν σειρά επεισοδίων για να καλύψουν.

Δείτε την τώρα, δωρεάν, εδώ.

 

Πώς θα ενημερώνομαι για τα online events και τις ταινίες;

Από το www.avopolis.gr  και το www.avopolis.gr/backstage. Μπορείτε να εγγραφείτε σε 1 λεπτό, δωρεάν, με το email σας,  εδώ.

Είναι οι ταινίες δωρεάν για όλους;

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. 

Που θα δω τις υπόλοιπες ταινίες του Backstage Film Festival;

Εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured