1991: The Year That Punk Broke (προβλήθηκε Σάββατο 17/4)

Γυρνώντας το ημερολόγιο στο 1991 και ρίχνοντας με μια γρήγορη ματιά στα μουσικά τεκταινόμενα εκείνης της χρονιάς, θα οδηγηθείτε με πρόχειρους υπολογισμούς σε δύο συμπεράσματα: πως ήταν μια από τις σπουδαιότερες δισκογραφικά χρονιές των τελευταίων 3 δεκαετιών και πως μιλάμε για την εποχή που το grunge κατέκτησε τον κόσμο. Τα καρό πουκάμισα και οι κιθάρες έκαναν επέλαση στο MTV και το rock για τελευταία φορά κατάφερε να είναι συγχρόνως επικίνδυνο και απροσδόκητα εμπορικό.

Όπως ακούμε την Kim Gordon να λέει ακόμα πιο σταράτα σε ένα σημείο του 1991: The Year That Punk Broke του Dave Markey, το 1991 «ήταν η χρονιά που το punk ξόφλησε». Το guerilla αυτό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο από την περιοδεία των Sonic Youth με τους Nirvana το 1991 είναι μια αφτιασίδωτη και απολαυστική, ατόφια υπενθύμιση πως το rock ‘n’ roll είναι καλύτερο όταν δεν το νοιάζει πώς φαίνεται.

Εκτός από τις δύο πρωταγωνιστικές μπάντες, στην ταινία παρελαύνουν επίσης οι Dinosaur Jr., Mudhoney, Ramones, Babes in Toyland και Gumball, που βλέπουμε σε στιγμές μιας περιοδείας που μοιάζει να ήταν το ίδιο φρενήρης πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή. 

Με τον Thurston Moore να δίνει τον πρωταγωνιστικό ρυθμό μέσα από το μόνιμο παραλήρημά του, το 1991: The Year That Punk Broke μοιάζει σαν να σε κάνει κοινωνό σε στιγμές στις οποίες δε θα έπρεπε να είσαι «παρών». Αλλά, συγχρόνως, σε κάνει να ζηλεύεις αδιανόητα που δεν ήσουν όντως παρών σε όλες αυτές τις οργασμικές live εμφανίσεις που βλέπουμε στην ταινία και που πλέον, μοιάζουν με στιγμιότυπα μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

To 1991: The Year That Punk Broke θα προβληθεί στις 17/4, στο πλαίσιο του Backstage Film Festival. Στις 21:00

 

Σάββατο βράδυ, στις 21:00: Επιστροφή στα early '90s!

  • Με το 1991: The Year Punk Broke. Από τις 21:00. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και την Κυριακή. 

  • Σάββατο βράδυ, special 90s party mix, με όλους τους ήρωες του ανεξάρτητου/εναλλακτικού rock του πρώτου μισού των '90s. DJ, από τον Μάκη Μηλάτο! Από τις 22:30.

Πώς θα δω τις ταινίες;

Συντονίζεστε κάθε βράδυ, μετά τις 21:00, στο www.avopolis.gr/backstage και κάνετε click στην τηλεοπτική συσκευή του interface ή στο σχετικό εικονίδιο που θα βρείτε εκείνη την ημέρα, για προβολή πλήρους οθόνης. Συνδέετε με την τηλεόρασή σας, εάν το θέλετε.

Πώς θα ενημερώνομαι για τα online events, τα δώρα, τις προσκλήσεις και τις ταινίες;

Από το www.avopolis.gr  και το www.avopolis.gr/backstage. Θα υπάρξουν και προσθήκες και ανακοινώσεις και ειδικά προνόμια για τα εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείτε να εγγραφείτε σε 1 λεπτό, δωρεάν, με το email σας,  εδώ.

Είναι οι ταινίες δωρεάν για όλους;

Όλες οι ταινίες είναι δωρεάν. Κάποιες ταινίες θα προβληθούν μόνο με προσκλήσεις που θα δοθούν στα εγγεγραμμένα μέλη.


Έχω χάσει κάποιες από τις ταινίες. Μπορώ να τις παρακολουθήσω;

Ναι, μπορείς να το κάνεις, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα εγγεγραμμένα μέλη του Avopolis έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν on demand μέχρι και την Τρίτη 20 Απριλίου, εδώ, όλες τις ταινίες της πρώτης εβδομάδας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε 1 λεπτό, δωρεάν, με το email σας,  εδώ


Ποιες ταινίες είναι διαθέσιμες on demand για τα εγγεγραμμένα μέλη;

Τι θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα;

Δευτέρα 19/4/2021
Westwood: Punk, Icon, Activist σε συνεργασία με το Allyou.gr

Τρίτη 20/4/2021
The approaching of the Hour

Τετάρτη 21/4/2021
Velvet Bus Documentary

Πέμπτη 22/4/2021
Coachella: 20 Years in the Desert

Παρασκευή 23/4/2021
Mystify - Michael Hutchence

Σάββατο 24/4/2021
Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson σε συνεργασία με το Platform.gr + Special events και δώρα από τις Εκδόσεις Οξύ και την Brainfood Εκδοτική.

Το Backstage Festival επιστρέφει. Και πάλι, δωρεάν!

Με αγαπημένους μουσικούς ήρωες ή stars (Kurt Cobain, Iggy Pop, Madonna, Johnny Cash, Nick Cave, Michael Hutchence) - και όχι μόνο.

Η δεύτερη έκδοση του Backstage Festival  ξεκινάει στις 12 Απριλίου - και όχι μόνο με τους μουσικούς ήρωες. Αλλά και με αφιερώματα στη διαφορετικότητα, με pop culture icons, με ντοκιμαντέρ -όπως αυτό του Studio 54- που ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή, με αφιερώματα που έχουν όλους τους πρωταγωνιστές των ειδών που πραγματεύονται (Something From Nothing: The Art Of Rap).

Το Avopolis Network (www.avopolis.gr) ετοίμασε τη 2η έκδοση του online κινηματογραφικού φεστιβάλ, η οποία θα αλλάξει τα βράδια του Απριλίου και Μαΐου του 2021. Η μουσική θα παίζει και πάλι δυνατά, κάθε βράδυ, με βραβευμένες μουσικές ταινίες, αυτή τη φορά και με πρεμιέρες, με συμμετοχή και των χρηστών στην πλατφόρμα και online θεματικά party. Και για τα εγγεγραμμένα μέλη θα έχουμε special προβολές, on demand προβολή για 24 ώρες και δώρα από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας. Για όλους εμάς που δεν το βάζουμε κάτω και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουμε να βιώσουμε κοινές μουσικές και κινηματογραφικές εμπειρίες.

 

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα και τις αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Δείτε τις ταινίες εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured