View More

Το χρονικό της dance μουσικής και κουλτούρας, από την σκηνή του Σικάγο στα '80s, μέχρι το θρυλικό club Hacienda - ένα must-see film με ονόματα όπως οι Carl Craig, Laurent Garnier, Todd Terry, Andrew Weatherall. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Ένα από τα πιο σημαντικά ντοκιμαντέρ για τη rap, σε σκηνοθεσία του ίδιου του Ice-T και με το πιο εντυπωσιακό cast του είδους: Από τον Chuck D των Public Enemy, τον Dr. Dre, τον Eminem και τον Afrika Bambaataa, μέχρι τον Common, τον Kanye West, τον KRS-One και τον Snoop Dogg. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Στις αρχές των ‘70s, οι New York Dolls επανακαθόρισαν την πρωταρχική αγριάδα του rock ‘n’ roll, χτίζοντας μια glam punk έκρηξη αδρεναλίνης, που έμοιαζε να πατά ταυτόχρονα στο παρόν και στο μέλλον. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

O Iggy Pop στη βιωματική αφήγηση του δύσκολου δρόμου του καλλιτέχνη. Ψυχολογικά προβλήματα, σκοτεινές ιστορίες, μια πάλη παράνοιας, επιβίωσης, ανταμοιβής. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Ο Antony τότε, η Anohni τώρα, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το ισχυρό statement μεταμοντέρνου φεμινισμού, conceptual drag show, τρανς ερωτισμού και φουτουριστικών installation που επιχείρησε με τον Charles Atlas πριν 15 χρόνια στο Λονδίνο. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Μια κοινότητα που έγινε ένας ριζοσπαστικός καρδιακός παλμός που εξαπλώθηκε διεθνώς και έκανε πολλούς καλλιτέχνες να υιοθετήσουν την queer ταυτότητα ως αντίβαρο στις ομοφοβικές εκφάνσεις της punk κουλτούρας. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Η εναλλακτική rock πλευρά των 90s ήταν τιμώμενη το τριήμερο που πέρασε, όπως είναι αυτή των 00s αυτές τις ημέρες. Το σημαντικό για εμάς, όμως, ήταν ότι επιχειρήσαμε όχι μόνο να σκαλίσουμε αναμνήσεις, αλλά να αποκαταστήσουμε -έστω μέσω αυτής της διαδικασίας- μέρος της επαφής που έχουμε χάσει. Διαβάστε εδώ μια σύνοψη των τελευταίων ημερών, αλλά και τι θα δείτε και θα ακούσετε στη συνέχεια.

Όσα και να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για το θρυλικό κλαμπ της Νέας Υόρκης με τις ξέφρενες ντίσκο νύχτες, αυτό εδώ το ντοκιμαντέρ όχι μόνο θα τα βάλει σε τάξη, όχι μόνο θα μας σηκώσει από τον καναπέ για να χορέψουμε, αλλά και θα μας κάνει να σκεφτούμε αρκετά. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Το πρόσφατο επίσημο βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Johnny Cash, με σπάνιο υλικό που έδωσε το ίδιο το ίδρυμα που φέρει το όνομά του και πολλές άγνωστες πτυχές του θρύλου της μουσικής. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ που μας συστήνει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας της δεκαετίας του ’80, που σχεδόν συγχρονίστηκε με την παγκόσμια μουσική πραγματικότητα. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

Από τις ηχογραφήσεις στο «ροζ σπίτι» μέχρι την περίοπτη θέση στο rock πάνθεο, η πορεία των The Band, με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως ο Bruce Springsteen και ο Martin Scorsese. Θα προβληθεί στο Backstage Film Festival.

 H ιστορία της sui generis προσωπικότητας που άκουγε στο όνομα Hunter S. Thompson, δια στόματος Johnny Depp, έρχεται στο Backstage Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια του Coachella, είναι το ιδανικό φεστιβαλικό αντίδοτο, όσο οι συναυλίες εξακολουθούν να φαντάζουν μακρινό σενάριο. 

Η ιλιγγιώδης ιστορία του frontman των INXS, μέσα από σπάνιο οπτικό υλικό, έρχεται στο Backstage Film Festival.

Ένα λεωφορείο, 4 μπάντες, 8 σταθμοί, 2350 χιλιόμετρα. Ένα μουσικό road movie που θα σας θυμίσει (ή θα σας μάθει) τι γινόταν στην ανεξάρτητη εγχώρια μουσική σκηνή στα τέλη των 00s, στο Backstage Film Festival.

Στα μέσα των 00s οι Raining Pleasure έβαζαν τον αγγλικό στίχο με νέους όρους στο εναλλακτικό εγχώριο παιχνίδι. Η Γκρατσιέλλα Κανέλλου ήταν εκεί με το φακό της κι εσείς μπορείτε να δείτε όσα κατέγραψε (αλλά και πολλούς γνωστούς-άγνωστους), σήμερα στο Backstage Film Festival.

 Μια ματιά στην πορεία της αντισυμβατικής και εκρηκτικής Vivienne Westwood που από τη μπουτίκ του Malcolm McLaren έφτασε με τις δημιουργίες της να χτίσει τον δικό της punk μύθο στη μόδα. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται τη Δευτέρα στο Backstage Film Festival.

Πριν 30 χρόνια, οι Sonic Youth έκαναν περιοδεία με τους Nirvana και ο Dave Marckey ήταν εκεί για να καταγράψει με την κάμερά του μια εποχή φρενήρη πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή. 

Δείτε το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Nick Cave που είχε την άδειά του, με σπάνιες σκηνές από την καθημερινότητά του.

H ταινία που σύστησε τη reggae στον κόσμο, έρχεται στο Backstage Film Festival. 

Η ιστορία των «ζόρικων» πρώτων ημερών της καριέρας της Madonna στη Νέα Υόρκη

Ένα ντοκιμαντέρ για τον εγχώριο σκληρό ήχο, που όχι μόνο ξεπέρασε τη δεκαετία της κρίσης, αλλά και τα ίδια του τα σύνορα. Έρχεται στο Backstage Film Festival.

Η πρώτη ταινία του Backstage Festival προβλήθηκε τη Δευτέρα 12/4 στις 21:00, αλλά τα εγγεγραμμένα μέλη (εγγραφή δωρεάν εδώ, είσοδος εδώ) μπορούν να απολαύσουν on demand την πρώτη ταινία μέχρι και την Τετάρτη 14/4 στις 23:50.

Top
0
Shares