The Harder They Come (προβλήθηκε Πέμπτη 15/4)

Από όπου και να το δει κανείς, το The Harder They Come του Perry Henzell είναι ταινία αναφοράς: έμελλε να μείνει στην ιστορία ως η ταινία «που σύστησε τη reggae στο κόσμο», ενώ αποτελεί και την πρώτη ταινία τζαμαϊκανής παραγωγής που γυρίστηκε στη Τζαμάικα.

Το The Harder They Come καταφέρνει να παντρέψει το blaxploitation -που λίγο νωρίτερα είχε αρχίσει να ξεπηδά σαν είδος στις ΗΠΑ, με ταινίες όπως το διάσημο Shaft και το ακόμα πιο underground Sweet Sweetback’s Baadasssss Song- με την αποθέωση της τζαμαϊκανής μουσικής και κουλτούρας. 

Σημαντική συμβολή, βέβαια, σε αυτό έχει ο Jimmy Cliff, που όχι μόνο πρωταγωνιστεί στην ταινία, αλλά υπογράφει και το soundtrack της -ένα εξαιρετικό δείγμα reggae μουσικής, με αποκορύφωμα, το ομώνυμο της ταινίας τραγούδι. 

O μουσικός στην ταινία, προσπαθεί να γίνει αυτό που είναι στην πραγματική ζωή: ένας μεγάλος σταρ της reggae. Ο δρόμος αυτός, όμως, δε θα αποδειχθεί απόλυτα ομαλός και αναπόφευκτα, στην πορεία o ήρωας θα μπλέξει σε...βρωμοδουλειές με το «εθνικό προϊόν» της Τζαμάικα, για να ακολουθήσουν τα αναμενόμενα μπλεξίματα με το νόμο. Παράλληλα με την ιστορία του ήρωα, βλέπουμε να σκιαγραφείται η καθημερινή ζωή της Τζαμάικα, από την καλή αλλά και την ανάποδη.

Πέρα από τη δράση που υπόσχεται μια ταινία που φλερτάρει ανοιχτά με τον όρο blaxploitation, το The Harder They Come ρίχνει συγχρόνως μια ρεαλιστική ματιά στην κουλτούρα της Τζαμάικα, ενώ το σίγουρο είναι πως θα τραγουδάτε το κεντρικό κομμάτι της ταινίας για πολλή ώρα μετά την προβολή.

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 15/4, στο πλαίσιο του Backstage Film Festival. 

 

Το Backstage Festival επιστρέφει. Και πάλι, δωρεάν!

Με αγαπημένους μουσικούς ήρωες ή stars (Kurt Cobain, Iggy Pop, Madonna, Johnny Cash, Nick Cave, Michael Hutchence) - και όχι μόνο.

Η δεύτερη έκδοση του Backstage Festival  ξεκινάει στις 12 Απριλίου - και όχι μόνο με τους μουσικούς ήρωες. Αλλά και με αφιερώματα στη διαφορετικότητα, με pop culture icons, με ντοκιμαντέρ -όπως αυτό του Studio 54- που ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή, με αφιερώματα που έχουν όλους τους πρωταγωνιστές των ειδών που πραγματεύονται (Something From Nothing: The Art Of Rap).

Το Avopolis Network (www.avopolis.gr) ετοίμασε τη 2η έκδοση του online κινηματογραφικού φεστιβάλ, η οποία θα αλλάξει τα βράδια του Απριλίου και Μαΐου του 2021. Η μουσική θα παίζει και πάλι δυνατά, κάθε βράδυ, με βραβευμένες μουσικές ταινίες, αυτή τη φορά και με πρεμιέρες, με συμμετοχή και των χρηστών στην πλατφόρμα και online θεματικά party. Και για τα εγγεγραμμένα μέλη θα έχουμε special προβολές, on demand προβολή για 24 ώρες και δώρα από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας. Για όλους εμάς που δεν το βάζουμε κάτω και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουμε να βιώσουμε κοινές μουσικές και κινηματογραφικές εμπειρίες.

Πώς θα δω τις ταινίες;

Συντονίζεστε κάθε βράδυ, μετά τις 21:00, στο www.avopolis.gr/backstage και κάνετε click στην τηλεοπτική συσκευή του interface ή στο σχετικό εικονίδιο που θα βρείτε εκείνη την ημέρα, για προβολή πλήρους οθόνης. Συνδέετε με την τηλεόρασή σας, εάν το θέλετε.

Πώς θα ενημερώνομαι για τα online events, τα δώρα, τις προσκλήσεις και τις ταινίες;

Από το www.avopolis.gr  και το www.avopolis.gr/backstage. Θα υπάρξουν και προσθήκες και ανακοινώσεις και ειδικά προνόμια για τα εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείτε να εγγραφείτε σε 1 λεπτό, δωρεάν, με το email σας,  εδώ.

Είναι οι ταινίες δωρεάν για όλους;

Όλες οι ταινίες είναι δωρεάν. Κάποιες ταινίες θα προβληθούν μόνο με προσκλήσεις που θα δοθούν στα εγγεγραμμένα μέλη.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα και τις αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Δείτε τις ταινίες εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured