Λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, όπως κάνει από τότε που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός και στη χώρα μας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στα 84.

Ο κύριος Τσιόδρας επανέλαβε ότι στόχος είναι «να καθυστερήσουμε το κύμα της νόσου όσο περισσότερο μπορούμε» και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι για 4 από τα νέα κρούσματα δεν υπάρχει σαφής πηγή.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων, με κυριότερο την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναμένεται να συγκεντρώσουν από 1000 άτομα και πάνω -μέτρο που πήρε σχεδόν παράλληλα και η Γαλλία. Η απόφαση πλήττει άμεσα τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και αρκετές από τις προγραμματισμένες συναυλίες διεθνών ονομάτων. Σε ακυρώσεις προχωρούν ωστόσο και μικρότεροι χώροι.

Ήδη καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, ας πούμε, ανακοινώθηκε η ακύρωση της σημερινής συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την Εστουδιαντίνα στο Μέγαρο Μουσικής, η μετάθεση της συναυλίας της Ματούλας Ζαμάνη (13/3) σε νέα ημερομηνία (δείτε εδώ),  αλλά και η προσωρινή ακύρωση των 2 συναυλιών του Maluma σε Αθήνα (11/3) και σε Θεσσαλονίκη (13/3) -μένει να διευκρινιστεί με το management του Κολομβιανού σταρ αν θα μεταφερθούν σε μελλοντικές ημερομηνίες ή αν θα ακυρωθούν οριστικά. Αναβάλλεται επίσης η προγραμματισμένη εμφάνιση του Jack Savoretti στην Αθήνα (21/3), για την οποία σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

UPDATE 12/3

* αναστολή όλων των παραστάσεων στο Half Note, στον Σταυρό Του Νότου, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και στο Πειραιώς 131.

* αναστολή παραστάσεων για το Φάντασμα της Όπερας στο Christmas Theater. Οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν με όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια, προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με τις επιλογές που έχουν.

* αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι παραστάσεις του μιούζικαλ Chicago, καθώς και οι εμφανίσεις του Διονύση Σαββόπουλου στο Άλσος και της Άννας Βίσση στο Hotel Ermou.

* αναστέλλεται η πρεμιέρα της όπερας Πάπισσα Ιωάννα του Γιώργου Βασιλαντωνάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

* αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία το φεστιβάλ Up The Hammers 2020 (12.3 An Club, 13.3 + 14.3 Gagarin). Δείτε περισσότερα εδώ.

* αναβάλλεται το το live των Xειμερινών Kολυμβητών στα πλαίσια της νέας σειράς συναυλιών Remission (12.3, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου).

* ακυρώνεται η συναυλία των Razorlight (14.3, Κτήριο 56 Ελληνικός Κόσμος). Δείτε περισσότερα εδώ.

* αναβάλλεται η συναυλία των Viagra Boys (14.3, Temple).

* αναβάλλεται η παράσταση 5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν του Σταύρου Ξαρχάκου (14 + 21.3, Gazarte).

* αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας το No Man's Land του John Psathas (14.3, Μέγαρο Μουσικής).

* ακυρώνεται η συναυλία του Remi & The Road (14.3, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου). Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους μέσω viva.gr ή να τα μεταφέρουν για τη νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

* αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η παράσταση Οι Λύρες της Στεριάς και της Θάλασσας (18.3, Μέγαρο Μουσικής).

* αναβάλλεται η συναυλία των Χατζηφραγκέτα (21.3, Piraeus Academy), η οποία μεταφέρεται στις 8 Μαΐου, στον ίδιο χώρο. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Για πληροφορίες ή εξαργυρώσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή το 2106452420.

* αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η συναυλία της Frankfurt Radio Symphony με τους Andrés Orozco-Estrada & Joshua Bell (21.3, Μέγαρο Μουσικής).

* ακυρώνεται η συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ (23.3, Μέγαρο Μουσικής).

* αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η συναυλιακή σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (24.3, Μέγαρο Μουσικής).

* αναβάλλεται η συναυλία του Robin Mckelle (24.3, Gazarte).

* ακυρώνεται η συναυλία των Van Der Graaf Generator (28.3, Piraeus Academy).

* αναβάλλεται η συναυλία των Gadjo Dilo (28.3 + 25.4, Gazarte).

* ακυρώνεται η συναυλία των Philip Glass Ensemble (30.3, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

* Οι παραστάσεις της Ωραίας Κοιμωμένης με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού (Μέγαρο Μουσικής, 3 με 5 Απρίλη), δεν θα πραγματοποιηθούν.
Η επιστροφή των εισιτηρίων θα αρχίσει την Πέμπτη 12/3, στις ώρες λειτουργίας των ταμείων του Μεγάρου.\

* αναβάλλεται η συναυλία των Snarky Puppy (7 + 8.4, Gazarte).

* αναβάλλεται η συναυλία των Russian Circles στην Αθήνα (21.4, Piraeus Academy). Η διοργάνωση θα ανακοινώσει τη μεταφορά της σε νέα ημερομηνία (δείτε περισσότερα εδώ).

* αναβάλλονται οι συναυλίες των Machine Head (Αθήνα 15.5, Θεσσαλονίκη 16.5).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured