View More

Η Feist αποχωρεί από την περιοδεία των Arcade Fire, έπειτα από τις κατηγορίες στο πρόσωπο Win Butler για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά

«Αναλαμβάνω τώρα την ευθύνη μου και επιστρέφω σπίτι»

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Την αποχώρησή της από την περιοδεία των Arcade Fire γνωστοποίησε η Feist, η οποία και συμμετείχε σε αυτήν ως support του Καναδικού συγκροτήματος. Η αποχώρηση της κατά κόσμον Leslie Feist φαίνεται πως αποφασίστηκε έπειτα από την πρόσφατη δημοσιοποίηση σωρείας κατηγοριών στο πρόσωπο του Win Butler για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά.

Η τραγουδίστρια, η οποία είχε εμφανιστεί στην πρώτη συναυλία της περιοδείας, δωρίζοντας μάλιστα τα έσοδα από την πώληση του merch της σε οργανώσεις γυναικών, έκανε γνωστή την απόφασή της μέσα από σχετική ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

«Δεν ήμουν ποτέ εδώ για να υποστηρίξω τους Arcade Fire ή να σταθώ δίπλα τους. Ήμουν εδώ για να σταθώ στα δυο μου πόδια σε μια σκηνή, ένα μέρος στο οποίο έχω μεγαλώσει νιώθοντας ότι ανήκω σε αυτό και θεωρώντας το δικό μου», ανέφερε η Feist στην ανακοίνωσή της.

«Παίζω για το συγκρότημά μου, το συνεργείο  μου, τους αγαπημένους τους και τις οικογένειες όλων μας, αλλά και για τους ανθρώπους που πληρώνουν τα χρήματα που βγάζουν μετά δυσκολίας για να βρεθούν σε έναν χώρο συλλογικής συνέργειας που είναι μια συναυλία».

«Η άμπωτη και η ροή των επιτυχιών μου, των αποτυχιών μου και άλλων αποφάσεων επηρεάζει τις ζωές όλων μας και αναγνωρίζω το πόσο τυχερή είμαι που είμαι σε θέση να ταξιδεύω ανά τον κόσμο τραγουδώντας κομμάτια για τη ζωή μου, τις σκέψεις μου και τις εμπειρίες μου και αυτό να είναι η καριέρα μου. Δεν το θεώρησα ποτέ δεδομένο», συνεχίζει η τραγουδίστρια.

«Οι εμπειρίες μου περιλαμβάνουν τις ίδιες εμπειρίες για τις οποίες πολλοί άνθρωποι μου έχουν μιλήσει από το Σάββατο που ξέσπασε η είδηση, και αυτές πολλών αγνώστων τους οποίους θα είμαι ή δεν θα είμαι καθόλου σε θέση να αγγίξω μέσω αυτής της επιστολής. Όλοι μας έχουμε μια ιστορία σε ένα πλαίσιο που ξεκινά από τη βασική τοξική αρρενωπότητα και εκτείνεται μέχρι τον παραβιαστικό μισογυνισμό και το να κακοποιηθείς πραγματικά φυσικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά».

«Αυτή η κατάσταση αγγίζει τις ζωές όλων μας και μιλά σε εμάς σε μια γλώσσα που είναι μοναδική ως προς το πώς την επεξεργαζόμαστε. Δεν υπάρχει μοναδικός δρόμος για την επούλωση των πληγών σου όταν έχει βιώσει οτιδήποτε από τα παραπάνω, ούτε μοναδικός δρόμος αποκατάστασης για όσους έχουν υπάρξει δράστες. Μπορεί μόνο να είναι ένας μοναχικός δρόμος μέχρι την κατανόηση της κατάστασης. Δεν μπορώ να το λύσω με την παραίτησή μου, ούτε όμως και μπορώ να το λύσω με το να μείνω. Όμως δεν μπορώ να συνεχίσω».

Η τραγουδίστρια πρόσθεσε: «Δεν είμαι τέλεια και θα ακολουθήσω την απόφασή μου κάνοντας λάθη, είμαι όμως σίγουρη πως είναι ο καλύτερος τρόπος να φροντίσω την μπάντα μου και το συνεργείο μου και την οικογένειά μου παίρνοντας απόσταση από αυτήν την περιοδεία, αλλά όχι από αυτή τη συζήτηση».

Η Feist έκλεισε την ανακοίνωσή της αναφέροντας: «Αναλαμβάνω τώρα την ευθύνη μου και επιστρέφω σπίτι».

Απαντώντας στην απόφαση της τραγουδίστριας, οι Arcade Fire ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Λυπούμαστε πολύ να βλέπουμε τη Leslie να επιστρέφει σπίτι της, όμως καταλαβαίνουμε απόλυτα και σεβόμαστε την απόφασή της.

Οι αναφορές για την απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά του Butler απέναντι σε τέσσερις γυναίκες γνωστοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, έπειτα από σχετικό δημοσίευμα του Pitchfork. Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τραγουδίστρια δίνει μάχη ζωής με σπάνια, ανίατη νευρολογική ασθένεια.

Η εκπομπή που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στο βιβλίο του Mark Polizzotti «Bob Dylan – ...

Οι απόψεις του δημοφιλούς καλλιτέχνη πάνω στο ζήτημα του “diversity” στις τέχνες και την ευρύτερη κουλτούρα σίγουρα θα

FEATURED TODAY

1992: Τσιγάρα στα κρυφά, ένα κίτρινο Casio Walkman, Stereo Nova στα ακουστικά, στο μυαλό μόνο εφηβικά φιλιά και επανάσταση.

Ανταπόκριση από τη μεγάλη συναυλιακή επιστροφή του Jack Savoretti στην Αθήνα στο Tae Kwon Do στο πλαίσιο της Europiana Tour.

Ο κορυφαίος εν ζωή Αμερικανός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας (και όχι μόνο) μιλάει αποκλειστικά στο Avopolis για το νέο του μυθιστόρημα με τον τίτλο Πανικός και για το Δεύτερο Κουαρτέτο του L.A.

Top