Ναταλία Πετρίτη

Για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά κατηγορείται ο Win Butler των Arcade Fire από τέσσερα διαφορετικά άτομα ηλικίας από 18 μέχρι και 23 ετών, με τα περιστατικά να έχουν λάβει χώρα μεταξύ του 2015 και του 2020. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από σχετικό ρεπορτάζ του Pitchfork, στο οποίο και τα άτομα που τον κατηγορούν μοιράστηκαν τα βιώματά τους, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα για να προστατέψουν την ταυτότητά τους.

Σε προσωπική του δήλωση που επίσης δημοσιοποιήθηκε στο Pitchfork, ο Butler παραδέχθηκε ότι είχε συνερευθεί με τα τέσσερα άτομα που τον κατηγορούν, αναφέροντας ωστόσο ότι επρόκειτο για συναινετικές επαφές.

«Λυπάμαι πολύ για όλους όσους πληγώθηκαν από τη συμπεριφορά μου, όμως όλες αυτές οι σχέσεις ήταν συναινετικές. Τα σκάτωσα και, παρότι αυτό δεν είναι δικαιολογία, θα συνεχίσω να προσβλέπω και να επουλώνω ό,τι μπορεί να επουλωθεί, και να μαθαίνω από παλιότερες εμπειρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο frontman του συγκροτήματος.

Η σύζυγος και bandmate του Butler, Régine Chassagne, τοποθετήθηκε επίσης πάνω στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει το μέλος των Arcade Fire, υποστηρίζοντάς τον και χαρακτηρίζοντάς τον ως «αδερφή ψυχή της»: «Γνωρίζω ότι δεν έχει αγγίξει και δεν θα άγγιζε ποτέ μια γυναίκα χωρίς τη συναίνεσή της και είμαι σίγουρη ότι δεν το έκανε ποτέ» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Butler αντιμετωπίζει την κατηγορία μιας γυναίκας με το ψευδώνυμο Lily, η οποία ισχυρίζεται ότι έπειτα από τη γνωριμία τους σε μια συναυλία στο Montreal στις αρχές του 2015, ο μουσικός την άγγιξε χωρίς τη συναίνεσή της όσο βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο, φιλώντας την επίσης χωρίς τη συναίνεσή της. Η ίδια γυναίκα ισχυρίζεται ότι η χειριστική συμπεριφορά του συνεχίστηκε και όταν βρέθηκαν αργότερα σε διαμέρισμα, όπου ο ίδιος υπήρξε βίαιος απέναντί της «κολλώντας την στον τοίχο, πιάνοντας βίαια το κορμί της και χώνοντας τη γλώσσα του στο στόμα της», χωρίς αυτό να θεωρείται ΟΚ από την ίδια.

Ο Butler κατηγορείται επίσης ως “sexual predator” από μια γυναίκα με το ψευδώνυμο Stella, η οποία ήταν 18 ετών όταν σύμφωνα με την ίδια εκείνος ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα στο Instagram χωρίς τη συναίνεσή της.

Δύο ακόμα γυναίκες με τα ψευδώνυμα Sarah και Fiona, κατηγορούν τον  Butler ότι ξεκίνησε να τους στέλνει μηνύματα το 2018 και 2017 αντίστοιχα, ζητώντας τους να του στείλουν ακατάλληλα videos των ίδιων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured